Advertisement

Drag race ilegal mașini poliție floteauto
Home Transporturi Drag race ilegal cu mașinile de poliție: video!

Drag race ilegal cu mașinile de poliție: video!

From zero to hero: doi polițiști s-au întrecut cu mașinile de poliție într-un drag race ilegal, din dorința de a se apropia de comunitatea de culoare din Dallas, Texas. Care vor fi, însă, consecințele?

În Statele Unite, ca, de altfel, în toate celelalte state ale lumii, ”liniuțele” în care sunt implicate mașinile deținute de instituțiile statului sunt interzise și, drept urmare, participarea lor la acest gen de acțiuni este ilegală. Totuși, doi polițiști texani au ignorat acest ”amănunt” și s-au întrecut într-o cursă pe un sfert de milă, în linie dreaptă, cu mașinile din dotare.

Drag race ilegal mașini poliție floteauto

Clipul cu ”liniuța” a fost difuzat de postul local de televiziune, WFAA, și se vede clar cum cele două Dodge Charger pornesc cu luminile de avertizare pornite, semn că polițiștii nici măcar nu intenționează să-și ascundă prezența acolo. Dimpotrivă, chiar.

Cursa s-a consumat pe pista Yellow Belly Drag Strip din Grand Prairie, Texas, iar mulțimea formată în principal din oameni de culoare este extaziată. Se pare că fix asta au urmărit și cei doi polițiști cu participarea lor. Evenimentul era legal, prezența lor acolo – nu.

Drag race ilegal – reacțiile

Reacțiile din partea americanilor au fost dintre cele mai diferite: dacă o parte dintre ei au rămas de partea legii și au blamat acțiunea, cei mai mulți au fost de acord că polițiștii au procedat corect, în contextul în care tensiunile dintre populația de culoare și organele de ordine sunt mai mari ca oricând.

”Prin ochii publicului, participarea polițiștilor a fost văzută ca un semn pozitiv, date fiind incidentele care s-au petrecut în țară. Nu credem că ar fi corect să fie pedepsiți”, a spus un spectator prezent la cursă.

Șeriful a aflat de buclucașa cursă abia când filmul a fost difuzat la TV și singura precizare oficială pe care a făcut-o a fost că ”participarea autospecialelor de poliție la curse este ilegală”. Rămâne de văzut dacă îi va sancționa pe cei doi rebeli.

via carbuzz

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

Arabia Saudită
Transporturi

România a semnat cu Arabia Saudită un Memorandum de Înţelegere pentru dezvoltarea transportului intermodal

România a semnat, luni, un Memorandum de Înţelegere cu Arabia Saudită pentru...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...

RO e-Transport
FiscalitateTransporturi

RO e-Transport la 1 iulie 2024: câteva clarificări utile pentru agenții economici

1 iulie 2024 a fost data anunțată de autoritățile fiscale ca aducând...