Cum trecea Autostrada Comarnic – Braşov prin curtea Castelului Cantacuzino din Buşteni

Potrivit Studiului de Fezabilitate, care va fi refăcut, traseul Autostrăzii Comarnic – Braşov ar fi trecut prin curtea Castelului Cantacuzino din Buşteni, dar şi peste o serie de imobile, construite ulterior realizării documentaţiei tehnice, a afirmat ministrul Transporturilor, Lucian Bode, la un post de televiziune.
Comarnic – Brașov

„Constatăm că traseul autostrăzii trecea pe la etajul 7 prin câteva imobile construite după ce această autostradă a demarat la nivel de studiu de fezabilitate. În calea acestui traseu s-au dat foarte multe autorizaţii de construcţie care nu trebuiau să fie date şi asta ar fi blocat construcţia autostrăzii. Refacem traseul pe zona staţiunilor montane. De exemplu, trecea prin curtea Castelului Cantacuzino la Buşteni”, a explicat Lucian Bode.

Potrivit acestuia, Studiul de Fezabilitate va fi refăcut, astfel încât să fie protejate staţiunile montane, iar lucrările vor fi împărţite pe 5 loturi.

”Cel mai uşor de realizat este lotul Comarnic – are 7 km, va fi utilizat în regim de variantă ocolitoare, valoarea lucrărilor eligibile fiind sub 75 de milioane de euro. Sunt bani europeni. Putem demara foarte repede procedurile pentru execuţia lotului Comarnic”, a menţionat ministrul Transporturilor.

Revizuirea Studiului de Fezabilitate va dura între 24-30 de luni.

”Din momentul în care semnăm contractul de execuţie, vorbim de aproximativ 3 ani de zile. Înseamnă că în următorii 5 – 6 ani putem vorbi de finalizarea acestui tronson”, a afirmat Lucian Bode.

Acesta a adăugat că Autostrada Comarnic – Braşov va costa aproape 1,2 miliarde de euro.

 

CITEȘTE ȘI:

Drag race ilegal cu mașinile de poliție: video!

Mercedes-Benz și-a găsit cumpărător pentru fabrica din Franța. Anunțul a șocat Marea Britanie

CNAIR a dat ”undă verde” pentru Drumul Expres Tișița – Albița

Adaugati comentariu