CNAIR a dat ”undă verde” pentru Drumul Expres Tișița – Albița

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere și Asocierea Search Corporation - Egis România au încheiat contractul pentru realizarea Studiului de Fezabilitate pentru Drumul Expres Tișița - Albița.
asigurare

Potrivit CNAIR, valoarea contractului este de 11,05 milioane de lei fără TVA, acesta fiind finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Durata de realizare a contractului de servicii este de 26 luni de la data de începere a contractului.

Tronsonul Tișița – Albița face parte din obiectivul de investiții “Autostrada București – Focșani- Albița”.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de Drum Expres între localitățile Tișița (jud. Vrancea) și Albița (jud. Vaslui), realizând legătura rutieră între București și Chișinău, tronsonul fiind situat pe rețeaua TEN-T globală în România.

Autostrada Focşani-Albiţa face obiectul unui proiect de lege intrat în dezbaterea Parlamentului, în care a primit denuumirea de ”Basarabia”. În același proiect de lege este prevăzută și construcția Autostrăzii A7, denumită, la rândul său, Autostrada ”Unirii Principatelor Române”.

Traseul șoselei de mare viteză Focşani-Albiţa începe de la Autostrada A7 Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău-Paşcani-Siret, în apropierea municipiului Focşani, până la Vama Albiţa (jud. Vaslui), adică până la frontiera de est a României cu Republica Moldova.

Ministerul responsabil pentru coordonarea realizării celor două autostrăzi „parlamentare” este cel al Transporturilor, care va începe, în termen de 90 de zile de la intrarea în vigoare a legii, procedurile necesare pentru realizarea lor.

 

CITEȘTE ȘI:

FCA a reluat producţiei modelului 500L la uzina din Serbia

Câți deponenţi garantaţi sunt protejaţi integral de FGDB

Lista ţărilor pentru care nu se aplică intrarea în izolare sau carantină

 

Adaugati comentariu