Maximum 100 km de autostradă în 2020

În acest an vor fi daţi în folosinţă cel puţin 40 de kilometri de autostradă şi maximum 100 de km, a anunţat ministrul Transporturilor Lucian Bode.
autostradă

„Avem 857 km de autostradă, avem 134 km în lucru şi sperăm în acest an, dacă antreprenorii se ţin de termenele asumate, putem discuta de minim 40 de km până în maxim 100 km de autostradă. Sigur că putem să depăşim, dar eu nu o să promit” a afirmat Lucian Bode.

Acesta consideră că autorităţile române nu au datorii către antreprenorii care au contracte pentru proiectele de
infrastructură, însă lucrările se blochează din cauză că aceştia nu plătesc subcontractorii.

”Statul român nu are datorii către antreprenori, îşi plăteşte toate facturile, (…) Sunt zeci şi zeci de subcontractori care nu-şi primesc banii şi se blochează lucrările”, a mai spus Bode.

Potrivit ministrului Transporturilor, în prezent constructorii au ”toate condiţiile îndeplinite” pentru a finaliza în termenul contractual cei 40 de kilometri ai drumului expres Craiova – Piteşti.

Anul trecut au fost date în folosinţă doar două tronsoane, aflate pe Autostrada Lugoj-Deva: deja celebrul Ilia –
Coşeviţa (21 km) – cu fisuri şi probleme la pod, precum şi Şoimuş – Ilia (22,1 km).

Noi tronsoane de autostradă în 2020

Unul dintre loturile care ar putea fi finalizat în acest an este Biharia – Bors (5,3 kilometri), parte din Autostrada Transilvania.

Un alt tronson este Lotul 1 Sebeş – Sântimbru (17 km) de pe Autostrada A10 Sebeş – Turda, unde stadiul fizic este de 78%. Ministrul Transporturilor spunea, în momentul investiturii, ca în acest caz sunt probleme cu lucrările la nodul Sebeş şi la nodul Alba Iulia Nord.

Cel de-al treilea tronson vizat pentru deschiderea traficului ar putea fi Lotul 2 Iernut – Cheţani (17,9 km) de pe Autostrada A3.

Alte două posibile şosele de mare viteză pe care se va putea circula anul viitor sunt Lotul Râşnov-Cristian (6,3 km), parte din Autostrada A3 (sectorul Comarnic – Braşov) şi Varianta Ocolitoare a Bacăului (16 km).

 

CITEŞTE ŞI:

Cum s-a blocat Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu. Motivul care te lasă mască!

Fonduri bugetare în 2020 pentru Autostrada Braşov – Bacău

Bucureşti, al patrulea oraş european cu cel mai aglomerat trafic

 

Adaugati comentariu