Cea mai ieftină mașină electrică din lume: Ora R1

O cheamă Ora R1 și seamănă cu Renault Twingo. Iar producătorul Great Wall se pregătește să o lanseze pe piețele din Asia în câteva zile, la un preț de pornire echivalent cu 7.730 euro!
Cea mai ieftină mașină electrică din lume Ora R1

Practic, hatchback-ul va deveni cel mai ieftin autoturism electric cu patru uși din lume. Producătorul Great Wall o va expune în premieră la salonul Auto Expo 2020 din India. În pofida unui preț extrem de scăzut pentru o electrică, Ora R1 are o baterie de 28,5 kWh care, datorită greutății scăzute a mașinii, promite o autonomie NEDC de 301 km. Prețul de bază va fi 7.730 euro.

Dacia electrică va apărea până în 2025!

Opțional se poate și mai bine: versiunea de top primește un acumulator de 33 kWh, suficient pentru o autonomie NEDC de 351 km cu un plin. Prețul acesteia este de 9.910 euro. Ambii acumulatori sunt de tip Li-ion.

Cea mai ieftină mașină electrică din lume Ora R1

 

Bateriile alimentează un motor electric de 48 CP, capabil să dezvolte 125 Nm, fapt care asigură un demaraj 0-50 km/h în 5,6 secunde, și un sprint 0-100 km/h în 9,9 secunde. Viteza maximă este de 102 km/h.

Lungimea de 3.495 mm este identică cu a gemenilor Renault Twingo – smart forfour (coincidență?), iar garda la sol de 14 cm îi permite să se descurce onorabil cu bordurile din oraș.

Încărcarea completă la curent alternativ durează 9,7 – 10,5 ore, în funcție de bateria aleasă, iar la stațiile de alimentare rapidă de curent continuu, pachetul de baterii mici poate fi încărcat 0-80% în 40 de minute.

Cea mai ieftină mașină electrică din lume Ora R1

Indiferent de versiunea aleasă, clientul primește aer condiționat, închidere centralizată, acces/pornire keyless, senzori de parcare, ABS, EBD, asistent la pornirea în rampă, geamuri electrice față, Bluetooth, USB, airbaguri față și sistem ISOFIX. Versiunile mai dotate vin și cu cameră marșarier, frânare automată de urgență, control al tracțiunii și al stabilității (TCS și ESP), sistem de navigație, display tactil central și airbaguri laterale față + cortină.

Adaugati comentariu