Alertă de vreme rea! Ce recomandă CNAIR

Şoferii sunt atenţionaţi să respecte restricţiile impuse pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere ultimele avertizări de vreme rea emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie.
vreme rea

„Atenţie şoferi! Alertă de vreme rea! Rugăm participanţii la trafic să circule cu atenţie şi să respecte restricţiile impuse pe sectoarele de drumuri naţionale şi autostrăzi, acolo unde este cazul, având în vedere ultimele atenţionări de vreme rea emise de către Administraţia Naţională de Meteorologie, la nivelul întregii ţări”, spun reprezentanţii Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Aceştia recomandă conducătorilor auto care se deplasează în această perioadă să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale pot fi obţinute de la Dispeceratul CNAIR, la numerele de telefon 021/264.33.33 şi 021/9360, de pe site-ul companiei, cnadnr.ro, la secţiunea Dispecerat – Situaţia Drumurilor Naţionale, sau de pe paginile de Facebook şi Twitter ale companiei.

Vreme rea. Avertizare de Cod portocaliu în vestul ţării

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a emis, marţi, o avertizare Cod portocaliu de precipitaţii abundente valabilă până la ora 23:00 în nouă judeţe din nord şi vest şi două atenţionări Cod galben de vânt şi ninsori viscolite ce vizează mai mult de jumătate din ţară.

vreme rea

Sursa: meteoromania.ro

Potrivit meteorologilor, pe durata zilei de marţi, între orele 15:00 – 23:00, în zona de munte a judeţelor Cluj, Sălaj, Bihor, Arad, Timiş, Hunedoara, Maramureş, Bistriţa-Năsăud şi Caraş Severin, va fi în vigoare un Cod portocaliu de precipitaţii abundente, ce vor acumula local 40 – 50 l/mp.

Totodată, în intervalul 4 februarie, ora 13:00 – 5 februarie, ora 8:00, pe durata primei avertizări Cod galben, în zone din 28 de judeţe se vor semnala intensificări ale vântului, cantităţi însemnate de precipitaţii, precum şi ninsori viscolite, mai ales la altitudini de peste 1.700 de metri.

Astfel, în cursul zilei de marţi, 4 februarie, va ploua pe arii extinse în vestul, nord-vestul şi centrul ţării, iar la munte vor fi precipitaţii mixte. În noaptea de marţi spre miercuri (4/5 februarie), în regiunile intra-carpatice, ploile se vor transforma treptat în lapoviţă şi ninsoare, iar la munte şi în nordul Moldovei vor predomina ninsorile. Cantităţile de precipitaţii vor depăşi 20 – 25 l/mp şi, izolat, 35 – 40 l/mp.

Vântul va avea intensificări în regiunile vestice şi centrale, cu viteze în general de 55 – 65 km/h, dar mai ales în zonele montane, îndeosebi la altitudini mari, unde vor fi rafale de peste 90 – 100 km/h şi va fi viscol. Intensificări temporare ale vântului vor mai fi şi în restul teritoriului, dar în special în sudul Olteniei, unde rafalele vor depăşi 50 – 55 km/h. Izolat, vor fi condiţii de polei sau gheţuş.

Conform ANM, un al doilea Cod galben de vreme rea va intra în vigoare miercuri, la ora 8:00, şi va afecta peste trei sferturi din ţară, inclusiv municipiul Bucureşti, până joi dimineaţa.

În intervalul menţionat, în regiunile estice vor fi precipitaţii, la început ninsori în zona de munte şi în nordul Moldovei şi mai ales ploi şi lapoviţă în rest, iar spre seară şi noaptea vor predomina ninsorile. La munte, în nordul şi centrul Moldovei, iar din orele serii şi în sudul Moldovei, Dobrogea şi în cea mai mare parte a Munteniei va ninge, se va depune strat de zăpadă, iar vântul va avea intensificări susţinute, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii. Rafalele vor depăşi 60 – 70 km/h, iar în zona montană 90 – 100 km/h.

Specialiştii precizează că, în a doua parte a zilei de miercuri (5 februarie) şi în prima parte a nopţii de miercuri spre joi (5/6 februarie), vântul va fi intens şi în regiunile vestice şi centrale, rafalele depăşind 55 – 60 km/h.

ANM menţionează că, în cursul dimineţii de miercuri, 5 februarie, avertizarea Cod galben va fi actualizată.

 

CITEŞTE ŞI:

Maximum 100 km de autostradă în 2020

Cea mai ieftină mașină electrică din lume: Ora R1

Cum s-a blocat Drumul Expres Craiova-Târgu Jiu. Motivul care te lasă mască!

 

Adaugati comentariu