Advertisement
Drumul Expres București - Târgoviște
Home Infrastructură Autostrada Comarnic-Braşov ar putea primi finanţare de la BERD

Autostrada Comarnic-Braşov ar putea primi finanţare de la BERD

Autostrada Comarnic-Braşov ar putea primi finanţare de la Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD). Totodată, instituţia financiară internaţională ar putea oferi soluţii similare şi pentru realizarea altor mari proiecte de infrastructură, precum modernizarea Gării de Nord sau magistrala de metrou M6,

La invitaţia ministrului Transporturilor, Lucian Bode, la sediul Ministerului, a avut loc o nouă întâlnire de lucru cu reprezentanţii BERD.

Discuţiile purtate, la care a participat şi managementul CNAIR, CNAB şi CFR Infrastructură, s-au concentrat pe prezentarea şi analiza oportunităţilor de finanţare destinate realizării proiectelor majore de infrastructură, de exemplu autostrada Comarnic – Braşov, precum şi a modalităţilor de colaborare pe zonele de interes comun.

„Mă bucur că ne revedem după întâlnirile avute anterior şi putem să discutăm pe obiectivele ce vizează Ministerul Transporturilor, Infrastructurii şi Comunicaţiilor. Vreau ca discuţiile noastre să aibă o abordare bazată pe proiecte concrete de infrastructură ce au în prim-plan modurile de transport precum: rutier, feroviar, aerian şi naval. Astfel, pentru proiecte majore de infrastructură cum sunt autostrada Comarnic – Braşov, realizarea noului terminal de la Aeroportul Otopeni, modernizarea Gării de Nord, magistrala de metrou M6, dezvoltarea Portului Constanţa, soluţiile BERD sunt printre cele mai bune şi care se apropie de exigenţele Guvernului”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

BERD este cel mai mare investitor instituţional din România, cu investiţii totale de peste 8,6 miliarde de euro în diverse sectoare economice.

Anul trecut, investiţiile BERD au însumat 372 milioane de euro, în scădere de la peste 400 milioane de euro în 2018. Banca a investit atât în proiecte de interes public, precum reabilitarea infrastructurii de apă şi canalizare în Dolj şi Gorj, cât şi în obligaţiuni corporate listate la BVB.

 

CITEŞTE ŞI:

Alertă de vreme rea! Ce recomandă CNAIR

Maximum 100 km de autostradă în 2020

Cea mai ieftină mașină electrică din lume: Ora R1

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

infrastructura rutieră
Infrastructură

Noi acte normative pentru realizarea investiţiilor în infrastructura rutieră

Guvernul a aprobat în şedinţa de miercuri fondurile pentru exproprierile necesare construcției...

Lotul 2 Nord
Infrastructură

Miercuri se deschide circulația pe Lotul 2 Nord al Autostrăzii de Centură București A0

Miercuri, de la ora 15.00, se deschide circulația pe Lotul 2 Nord...

Măgurele Expres
Infrastructură

Începe proiectarea Drumului Radial 10 Măgurele Expres

Contractul pentru proiectarea Drumului Radial (DR) 10 Măgurele Expres, una dintre șoselele...

Pro Infrastructură
Infrastructură

Toamna se numără… kilometrii de autostradă. Analiză Asociația ”Pro Infrastructură”

România are, în prezent, 1.008 kilometri de autostradă și drum expres în...