Advertisement
verificarea uleiului de motor
Home Administrare flote Majoritatea proprietarilor de autovehicule nu realizează verificări regulate ale uleiului, crescând probabilitatea scăderii eficienței motorului și a unui nivel mai ridicat de emisii

Majoritatea proprietarilor de autovehicule nu realizează verificări regulate ale uleiului, crescând probabilitatea scăderii eficienței motorului și a unui nivel mai ridicat de emisii

Un sondaj nou la nivel național a scos la iveală faptul că doar 53% din proprietarii români de autovehicule afirmă că nivelul uleiului de motor al autovehiculului lor este verificat o dată pe lună*, conform recomandării experților în lubrifianți de la Castrol pentru a optimiza eficiența carburantului, a reduce nivelul emisiilor de carbon și a prelungi durata de viață a motorului.

Noul studiu a fost comandat de Castrol ca parte a campaniei „Provocarea verificării uleiului”, care subliniază importanța monitorizării regulate a nivelului de ulei. Castrol lansează o competiție care are drept premii kituri pentru completarea nivelului de ulei și oferă online îndrumări simple cu privire la modul în care automobiliștii își pot evalua rapid și ușor nivelul de ulei al autovehiculului lor. Aflați mai multe la: CASTROL ROMÂNIA

În plus, multe service-uri auto cu brandul Castrol din întreaga țară care participă la campanie vor oferi șoferilor verificări gratuite ale nivelului de ulei. Clienții își pot găsi service-ul auto local cu brandul Castrol la CASTROL ROMÂNIA

În România, vehiculele rulează mult timp fără verificarea nivelului uleiului de motor

Sondajul Castrol a arătat faptul că unele autovehicule rulează pe șoselele din România timp îndelungat fără verificarea nivelului uleiului de motor, 17% dintre proprietari declarând că lasă acest lucru în sarcina mecanicilor, în cadrul lucrărilor de service anual. 27% dintre respondenți au declarat că nu știu care este frecvența ideală de verificare a nivelului de ulei.

23% din proprietarii de autovehicule au declarat că ar verifica singuri nivelul de ulei numai dacă autovehiculul i-ar alerta prin intermediul unei lămpi de avertizare. Cu toate acestea, conform Castrol, lampa de avertizare cu privire la ulei din cadrul majorității autovehiculelor se aprinde doar atunci când rezerva de ulei este la nivelul minim sau sub acesta, în acel moment motorul putând fi deja expus unui risc mare de deteriorare.

O mică parte din proprietarii români de autovehicule (27%) nu au completat niciodată uleiul de motor pentru autovehiculul lor actual sau oricare dintre autovehiculele anterioare, iar 8% afirmă că nu știu cum să efectueze verificarea la autovehiculul lor actual. Mulți au afirmat că nu au încredere că pot efectua ei înșiși verificarea nivelului de ulei, iar peste o treime (40%) sunt de acord cu afirmația „Aș prefera ca un tehnician/mecanic să efectueze verificarea deoarece ar face-o mai eficient.” 62% dintre respondenți afirmă că, de obicei, verifică nivelul uleiului ei înșiși și nu solicită ca acest lucru să fie realizat de un partener, soț/soție, un vecin, o rudă sau un coleg.

Castrol estimează că 21% din autovehiculele de pe drumurile europene funcționează în prezent cu un nivel redus de ulei și 8% prezintă risc imediat de deteriorare, deoarece nivelul uleiului este la sau sub nivelul minim recomandat**.

Este necesară conștientizarea proprietarilor de autovehicule

„Din sondaj reiese în mod clar că mai trebuie depuse eforturi pentru a-i face pe proprietarii de autovehicule conștienți de necesitatea de a verifica în mod regulat nivelul de ulei al autovehiculului și pentru a le da încredere să facă acest lucru ei înșiși”, a declarat Shailendra Gupte, director de marketing EMEA, la Castrol. „Multe dintre service-urile noastre cu brandul Castrol le vor oferi clienților verificări gratuite ale nivelului de ulei pentru a asigura funcționarea eficientă a motoarelor.”

„Șoferii pot, de asemenea, să vizualizeze instrucțiuni pas cu pas simple pe site-ul web Castrol, care arată cât de rapid și ușor poate fi verificat și completat nivelul de ulei de motor. Făcând acest lucru lunar, șoferii pot reduce semnificativ riscul de a avea un nivel scăzut de ulei, ceea ce poate afecta grav performanța și eficiența motorului și poate cauza deteriorarea și defectarea acestuia.”

Șoferii pot, de asemenea, să viziteze acest site web pentru a se înregistra pentru newsletterele de verificare a nivelului de ulei în timp util, evitând ca nivelul uleiului să scadă până la o valoare critică. Cei care se înregistrează vor participa automat la o tombolă pentru a câștiga un kit Castrol Edge pentru completarea nivelului de ulei CASTROL ROMÂNIA.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

FLOTE AUTO
Administrare flote

10 ani de FLOTE AUTO. Număr aniversar în luna noiembrie 2023

Luna noiembrie 2023 a marcat aniversarea a 10 ani de la apariţia...

vehiculele electrice
Administrare flote

4 sfaturi pentru a conduce vehiculele electrice pe timp de iarnă

Temperaturile mai scăzute afectează vehiculele electrice, dar, ținând cont de recomandările specialiștilor...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, octombrie 2023

A apărut numărul 94 al revistei FLOTE AUTO, octombrie 2023, cu un...

Flote Auto
Administrare flote

A apărut revista FLOTE AUTO, luna septembrie 2023

A apărut numărul 93 al revistei FLOTE AUTO, septembrie 2023, cu un...