Italia acordă eco-bonusuri de 100 milioane de euro pentru mașini cu emisii reduse

Fondul Italiei din care sunt acordate ecobonus-urile pentru achiziționarea de mașini cu emisii reduse va fi refinanțat, pentru 2021, cu 100 de milioane de euro, măsura fiind aprobată deja de Guvernul de la Roma. Propunerea de refinanțare a fost înaintată de ministrul Dezvoltării Economice, Giancarlo Giorgetti, care ceruse însă 300 milioane de euro.industria auto

Noile resurse pentru achiziția de mașini cu emisii reduse vor fi alocate diferențiat, în fucție de categoria vehiculului și de cantitatea de emisii produse.

Astfel, 65 de milioane de euro vor fi alocate pentru a stimula achiziționarea de vehicule din categoria M1 (cu opt locuri așezate în plus față de cel al șoferului), care emit o cantitate de CO2 de 0-60 g / km.

Alte 20 milioane euro vor fi distribuite pentru achiziționarea de vehicule comerciale speciale din categoria N1 sau M1, din care 15 milioane euro rezervate exclusiv vehiculelor electrice.

O sumă de 10 milioane de euro va fi alocată eco-bonusurilor destinate pentru vehiculelor M1 cu emisii de 61-135 g / km CO2;.

În final, 5 milioane de euro vor fi acordate pentru achiziționarea de vehicule second-hand din categoria M1 cu emisii cuprinse între 0-160 g / km CO2.

 

CITEȘTE ȘI:

Consiliul Concurenţei analizează piaţa comercializării angro de carburanţi auto

Criza energetică din China perturbă puternic lanţurile globale de aprovizionare

 

Adaugati comentariu