Advertisement

MAI
Home Administrare flote Juridic MAI: Procesul de înmatriculare al vehiculelor se mută în mediul online, în acest an

MAI: Procesul de înmatriculare al vehiculelor se mută în mediul online, în acest an

Începând din acest an, înmatricularea vehiculelor va fi posibilă online, la câteva click-uri distanță, prin intermediul unei platforme a Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări, a anunțat, vineri, Ministerul Afacerilor Interne (MAI).

Potrivit MAI, odată ce platforma va deveni operațională, timpul petrecut la ghișeele special amenajate va fi redus la minim, iar costurile de deplasare la sediile serviciilor de înmatriculări vor fi eliminate. Cu excepția ridicării numerelor de înmatriculare, care va rămâne o necesitate fizică, toate celelalte aspecte ale procesului de înmatriculare vor fi realizate online.

În urma intrării în vigoare a OUG nr. 38/2023 pentru modificarea și completarea unor acte normative în scopul furnizării de servicii publice electronice aferente înmatriculării vehiculelor în România, Direcția Generală Permise de Conducere și Înmatriculări a fost abilitată să dezvolte și să administreze o platformă informatică prin intermediul căreia cetățeanul va avea posibilitatea să solicite integral online transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra unui vehicul, eliberarea unui nou certificat de înmatriculare sau radierea unui vehicul.

”Această schimbare reprezintă un angajament ferm către modernizarea și îmbunătățirea serviciilor publice oferite cetățenilor de către structurile Ministerului Afacerilor Interne”, a subliniat MAI.

În prezent, specialiștii Direcției Generale Permise de Conducere și Înmatriculări dezvoltă platforma online prin conectarea cu alte instituții relevante în acest demers, pentru a asigura un proces de înmatriculare eficient, simplu și fără probleme.

Pe lângă avantajele oferite de posibilitatea efectuării online a operațiunilor din sfera înmatriculării vehiculelor, solicitantul nu va mai avea obligația de a se adresa organului fiscal pentru declararea vehiculului, iar numărul de documente necesare va fi redus semnificativ.

”Platforma va oferi claritate și transparență în procesul de înmatriculare, iar informațiile vor fi accesibile rapid și ușor pentru toți utilizatorii, indiferent de dispozitivul pe care îl vor folosi. Acești pași către digitalizare reflectă angajamentul continuu al MAI de a oferi cetățenilor acces la servicii publice online, într-o formă simplificată și ușor de accesat”, a precizat MAI.

 

 

 

CITEȘTE ȘI:

Autostrada București – Brașov. CNAIR a avizat documentația pentru lotul Cristian – Codlea

Circulația pe Centura Comarnic ar putea fi deschisă până la finalul anului

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

salariul minim european
Juridic

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind salariul minim european

Guvernul a aprobat, vineri, proiectul de lege privind salariul minim european, prin...

Înverzirea flotelor corporative
Flotă verdeJuridic

Înverzirea flotelor corporative. Consultarea europeană se apropie de final

Deschisă în februarie 2023, consultarea publică a Comisiei Europene privind ecologizarea flotelor...

permisul de conducere
Juridic

Emiterea duplicatului permisului de conducere este disponibilă și online

Începând cu luna iunie, șoferii care și-au pierdut permisul de conducere sau...

permis auto
Juridic

Când poate conduce un minor cu permis auto categoriile B şi BE. Proiect

Un minor în vârstă de 17 ani care deţine permis auto categoriile...