Lucrări în pregătire pentru fluidizarea traficului pe DN 2, în localitatea Voluntari (jud. Ilfov)

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat procedura de achiziție publică pentru proiectarea și execuția lucrărilor destinate sporirii capacității de circulație pe DN 2 în localitatea Voluntari (jud. Ilfov), lucrări care au în vedere atât fluidizarea traficului, cât și siguranța circulației.
Chețani - Câmpia Turzii

Drumul Național DN 2, încadrat ca Drumul European E 85, este unul dintre cele mai aglomerate șosele din România, cu o medie zilnică anuală de peste 50.000 de vehicule. Proiectul CNAIR este localizat la ieșirea din București, de-a lungul orașului Voluntari, între km 7+848 și km 11+500, având ca principal scop, pe langă repararea structurilor și a sistemului rutier, sporirea, îmbunătăţirea și optimizarea măsurilor de siguranța circulaţiei, fluidizarea traficului și siguranţa pietonilor.

Potrivit statisticilor Poliţiei rutiere, accidentele produse frecvent pe acest sector cu un trafic intens au drept cauze principale neacordarea priorității pietonilor sau traversarea neregulamentară, în condițiile în care, în Voluntari, există un număr de 51 străzi laterale, 24 pe partea dreaptă și 27 pe partea stângă.

Astfel, în cadrul proiectului, vor fi prevăzute următoarele lucrări:

  • va fi lărgită partea carosabilă, care va avea o lăţime de 2 x 2 x 3,50 m = 14 m;
  • vor fi construite un sens giratoriu (intersecţia DN 2 cu strada Florilor), 5 pasaje pietonale subterane cu câte 2 lifturi de acces (traversările la nivel dispar) și piste pentru bicicliști cu o lăţime de 1,50 m de fiecare parte a DN 2 (între partea carosabilă și pistele pentru bicicliști se prevede o zonă verde cu lăţime variabilă de minim 1 m destinată amplasării stâlpilor de iluminat);
  • vor fi amenajate staţiile de autobuz stânga/dreapta și o zonă mediană de 1,60 m în care este inclus separatorul de trafic;
  • va fi ranforsat sistemul rutier.

Totodată, străzile laterale vor fi amenajate pe o lungime de 25 m cu aceeași structură rutieră cu a DN 2, iar pasajele peste calea ferată și Centura București vor fi consolidate.

Potrivit anunțului de participare la licitație transmis de CNAIR, valoarea estimată a contractului este de 36,3 milioane de lei, în criteriul de atribuire prețul având o pondere de 90%, iar perioada de garanție, de 10%.

Durata contractului este de 30 de luni, din care 6 luni proiectarea și 24 de luni execuția lucrărilor.

Termenul limită pentru primirea ofertelor de participare este data de 1 februarie 2021.

CNAIR are în plan lucrări pentru fluidizarea traficului pe DN 2 și în localitatea Afumați (jud. Ilfov), care vor face obiectul unui alt contract. Licitația în acest caz nu a fost încă lansată.

 

CITEȘTE ȘI:

ANRE își ”înverzește” flota cu 9 autoturisme hibride, prin Rabla Plus

Vin ninsorile! Prognoza Ministerului Mediului pentru perioada 6-16 ianuarie

Trei proiecte pentru modificarea Codului Rutier au ajuns pe masa deputaţilor

 

 

Adaugati comentariu