Angajații încadrați în telemuncă pot primi până la 400 lei/lună de la angajator

Potrivit Legii nr. 296/2020 pentru modificarea și completarea Codului Fiscal, angajatorii pot suporta, în limita unui plafon de 400 de lei, cheltuielile angajaților încadrați în telemuncă pentru plata utilităţilor, achiziția mobilierului şi a echipamentelor de birou.
telemuncă

Totodată, Legea nr. 296/2020 prevede că sumele vor fi acordate fără obligația, din partea angajatului, de a prezenta documente justificative.

Astfel, în Codul Fiscal (Legea 227/2015) la articolul 76 alineatul (4), unde sunt stabilite veniturile neimpozabile, s-au introdus două noi litere, literele w) şi y), cu următorul cuprins:

„w) sumele acordate angajaţilor care desfăşoară activităţi în regim de telemuncă pentru susţinerea cheltuielilor cu utilităţile la locul în care angajaţii îşi desfăşoară activitatea, precum electricitate, încălzire, apă şi abonamentul de date, şi achiziţia mobilierului şi a echipamentelor de birou, în limitele stabilite de angajator prin contractul de muncă sau regulamentul intern, în limita unui plafon lunar de 400 lei corespunzător numărului de zile din luna în care persoana fizică desfăşoară activitate în regim de telemuncă. Sumele vor fi acordate fără necesitatea de prezentare a documentelor justificative;

y) acoperirea costurilor cu testarea epidemiologică şi/sau vaccinarea angajaţilor pentru împiedicarea răspândirii bolilor care pun în pericol sănătatea angajaţilor şi cea publică.”

Potrivit Legii 296/2020, suma oferită de angajator pentru decontarea cheltuielilor nu este supusă impozitului pe venit și nici contribuțiilor sociale. De asemenea, contravaloarea cheltuielilor suportate de angajator cu efectuarea testelor medicale de diagnosticare a infecției Covid-19, din inițiativa acestuia, pentru persoanele fizice care realizează venituri din salarii și asimilate salariilor, nu este supusă impozitului pe venit și contributiilor sociale.

Legea nr. 296/2020 a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 1269 din 21.12.2020 și poate fi consultată și pe site-ul anaf.ro.

 

CITEȘTE ȘI:

Lucrări în pregătire pentru fluidizarea traficului pe DN 2, în Voluntari (jud. Ilfov)

Autoturismul, mijlocul de transport preferat de 44% dintre românii de la oraşe

Test drive Mercedes-Benz C 300 de

 

 

 

Adaugati comentariu