Listarea ALD Automotive ar putea aduce peste 1 mld. euro pentru Societe Generale

Grupul Societe Generale ar putea obţine 1,15 - 1,4 miliarde de euro din lansarea unei Oferte Publice Iniţiale (IPO, engl.) pentru compania sa de leasing operaţional ALD Automotive. Listarea unui pachet de 23% din acţiuni este stabilită pentru această lună.
ALD Flex

Lider în domeniul leasingului operaţional, ALD Automotive operează în 41 de ţări, inclusiv în România, are peste 6.000 de angajaţi şi administrează un parc de 1,41 milioane autovehicule.

Societe Generale a anunţat că tranzacţia va majora capitalul băncii, va accelera dezvoltarea ALD şi va aduce băncii câştiguri brute estimate la 1,148 – 1,406 miliarde de euro. Preţul indicativ este de 14,20-17,40 euro per titlu

„Introducerea la bursă a ALD ne va oferi flexibilitatea strategică pentru a ne accelera dezvoltarea şi a ne atinge obiectivul de a deveni un lider mondial al soluţiilor de mobilitate şi serviciilor de gestionare a flotelor auto”, a afirmat recent directorul general al companiei, Mike Masterson, citat de Reuters.

Această operaţiune ar urma să fie cea mai importantă listare la bursa de la Paris după IPO-ul de la Amundi, filiala de gestionare a activelor a grupului bancar Credit Agricole, din luna noiembrie 2015.

În 2016, profitul net al ALD Automotive a crescut cu 20,6% până la 511,7 milioane de euro. Pentru perioada 2016-2019 grupul auto se aşteaptă la o creştere medie anuală a flotei sale de vehicule de aproximativ 8%, precum şi o creştere a profitului său net de aproximativ 7%.

Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 154.000 de angajaţi şi 32 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua bancă
după totalul activelor.

 

 

Adaugati comentariu