Home Transporturi X-Way se avântă pe șantiere

X-Way se avântă pe șantiere

Iveco a prezentat cea mai nouă creație a sa în domeniul vehiculelor comerciale light off-road, noul Stralis X-Way. Acesta se vrea a fi vehiculul cu cea mai bună sarcină utilă din clasa sa și tehnologie de ultimă oră pentru un maximum de eficiență din perspectiva consumului de combustibil.

Pe data de

2 iunie, a avut loc, în cadrul fabricii IVECO din Madrid, ceremonia de decernare a Medaliei de aur în cadrul programului World Class Manufacturing (WCM), în prezența domnului Sergio Marchionne, Președinte al CNH Industrial, a domnului Richard Tobin, Director General Executiv al CNH Industrial, și a Consiliului de Administrație al CNH Industrial.

 

Acest eveniment important a fost și un prilej de a prezenta noul vehicul care va intra pe piețele din Europa în luna septembrie: IVECO se pregătește să lanseze Stralis X-WAY, un camion care ridică nivelul așteptărilor în ceea ce privește misiunile light off-road, având cea mai mare sarcină utilă din categoria sa și combinând cele mai eficiente tehnologii de la IVECO sub aspectul eficienței consumului de combustibil și al siguranței cu cel mai robust design de șasiu oferit de marcă.

 

Pierre Lahutte, Președinte Brand Iveco, a declarat: „Stralis X-WAY deschide drumul pentru deplasări caracterizate de cerințe foarte specifice. Proiectat atât pentru deplasări rutiere, cât și pentru mobilitate pe teren în condițiile unei misiuni light, noul X-WAY combină rezistența recunoscută a șasiului Trakker cu economia de combustibil și siguranța specifice noului Stralis. Acesta vă pune la dispoziție toate avantajele celor mai avansate camioane rutiere pentru curse lungi, cum ar fi performanța și confortul, dar și robustețea celor mai rezistente vehicule de teren. Cu X-WAY, clienții noștri au garanția faptului că pot să parcurgă cu ușurință și ultimele porțiuni ale traseului, pe terenuri cu denivelări și, de multe ori, în condiții dificile specifice șantierelor pe care efectuează livrări. Productivitate ridicată, siguranță și costuri totale de proprietate excelente pentru deplasări light off-road: acestea sunt caracteristicile așteptate de clienții noștri de la noul nostru camion.”

 

Stralis X-WAY testează limitele și din perspectiva greutății proprii, care este extrem de redusă. Această caracteristică, împreună cu șasiul robust, garantează cea mai bună sarcină utilă de pe piață din categoria din care face parte, datorită versiunii Super Loader (SL), care este montată pe un șasiu de 8×4, cu o greutate de până la 9 tone – cea mai redusă din acest sector.

Oferta variată de motoare cu eficiență ridicată, disponibile în trei variante de cilindree (9, 11 și 13 litri) reprezintă o garanție a faptului că pentru fiecare misiune există o soluție potrivită – toate motoarele garantând economii de combustibil și performanțe remarcabile. Tehnologia motoarelor Hi-SCR, fără EGR și regenerare parcată, contribuie la o scădere semnificativă a emisiilor și mărește eficiența consumului de combustibil, contribuind în același timp la reducerea costurilor de întreținere. Această caracteristică este foarte utilă în special pentru misiunile profesionale și de logistică în domeniul construcțiilor care se desfășoară de multe ori în medii urbane, în care sistemele EGR sunt sancționate pentru generarea de funingine. Absența EGR conduce la o creștere a sarcini utile, deoarece vehiculul este mai ușor.

Tehnologiile avansate, intervalele lungi de timp dintre operațiunile de întreținere și durabilitatea rutieră a Stralis X-WAY generează economii semnificative la nivelul costurilor de întreținere și al reparațiilor. Frânele cu discuri contribuie de asemenea la reducerea costurilor, datorită nivelului redus de uzură. Pe lângă nivelul excelent al economiilor de combustibil realizate, toate acestea se traduc prin cel mai scăzut cost total de proprietate.

Tehnologiile de reducere a consumului de combustibil includ sisteme de ultimă generație, cum ar fi HI-CRUISE și dispozitivele auxiliare inteligente, care au contribuit la o reducere a consumului de combustibil cu 11,2%, reducere validată pentru camionul rutier XP de către TÜV SÜD, una dintre cele mai importante organizații de servicii de omologare din întreaga lume.

 Structura modulară, axată pe realizarea misiunilor, a Stralis X-WAY garantează un nivel maxim de flexibilitate în ceea ce privește adaptarea la cerințele specifice ale unei game variate de aplicații. Aceasta vă pune la dispoziție o gamă largă de variante articulate și rigide, diferite osii și suspensii, diferite dotări ale vehiculelor, dar și motoare și transmisii variate, acționare hidrostatică Hi-Traction, o gamă largă de motoare și transmisii PTO pentru cutii de viteze, precum și omologări rutiere și de teren. Numeroasele caracteristici și componente, rezistența structurală și greutatea proprie redusă se îmbină în cadrul acestui vehicul care poate fi configurat pentru o gamă largă de misiuni.

Stralis X-WAY vă pune la dispoziție diverse variante de cabine: cabina de dimensiuni mici AD (Active Day) cu acoperiș jos, cabina de dormit AT (Active Time) cu acoperiș mediu sau jos sau, pentru cel mai înalt nivel de confort, cabina de dormit AS (Active Space), care a fost proiectată pentru a veni în întâmpinarea nevoilor conducătorilor auto pentru misiuni de lungă durată, desfășurate cu noul Stralis XP. Conducătorii auto vor beneficia de același nivel de confort și siguranță atât pe secțiunile lungi de drum ale misiunilor pe care le desfășoară, cât și în cursul deplasărilor de scurtă durată pe secțiuni non-rutiere, atunci când ridică sau livrează încărcături pe șantiere.

Vehiculul este fabricat la fabrica IVECO din Madrid, prima unitate de producție a grupului CNH Industrial, care a atins nivelul aferent Medaliei de Aur în cadrul programului World Class Manufacturing (WCM), unul dintre cele mai înalte standarde pentru managementul integrat al instalațiilor și proceselor de producție.

Stralis X-WAY va fi disponibil în Europa prin intermediul dealerilor IVECO începând cu luna septembrie 2017. Lansarea internațională pentru public va avea loc la cea de-a 14-a ediție a Solutrans, salonul de soluții de transport urban și rutier, care se va desfășura în perioada 21 – 25 noiembrie la Eurexpo Lyon. Noul Stralis X-WAY va participa la competiția organizată pentru prestigiosul premiu „Camionul internațional al anului 2018”.

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

navele de croazieră
Transporturi

Navele de croazieră de lux ale Europei emit oxizi de sulf ca 1 miliard de autovehicule. Studiu T&E

Poluarea produsă de navele de croazieră în jurul porturilor a depășit cu...

centru logistic regional
Transporturi

România, un potențial centru logistic regional. Opinie Gebrüder Weiss

Potrivit Gebrüder Weiss, România are potențial de a deveni un centru logistic...

trenul metropolitan
Transporturi

Trenul metropolitan din regiunea București – Ilfov va fi extins spre Scroviștea și Fundulea

Trenul metropolitan, care circulă în prezent doar pe ruta Gara de Nord...

trenuri electrice
Transporturi

România primește peste 52 mil. euro pentru achiziționarea a 37 de trenuri electrice

Peste 52 de milioane euro din Fondul european de dezvoltare regională vor...