Advertisement

Timișoara - Moravița
Home Infrastructură Licitaţii în pregătire pentru două drumuri expres

Licitaţii în pregătire pentru două drumuri expres

Documentaţiile pentru licitaţiile destinate realizării a două drumuri expres au fost transmise de către CNAIR la Agenţia Naţională pentru Achiziţii Publice (ANAP), în vederea validării. Cele două drumuri expres sunt Brăila – Galaţi şi Craiova – Piteşti (Tronson 4).

Potrivit CNAIR, după finalizarea validării de către ANAP, contractele pentru construcţia celor două drumuri expres vor fi postate pe platforma de achiziţii publice, SICAP, pentru ofertare.
În cazul Drumului Expres Brăila – Galaţi, contractul presupune proiectarea şi execuţia lucrărilor pentru construcţia Drumului Expres Brăila – Galaţi, în lungime de 11  km.
Durata de realizare este de 34 luni, din care 10 luni pentru activitatea de proiectare  şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor.
Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată de  ofertanţi până la maxim 10 ani.
Pentru Drumul Expres Craiova – Piteşti, Tronson 4, CNAIR se află la a doua tentativă de realizare,  ca de altfel şi pentru Tronsonul 3. Primele licitaţii au fost lansate în iulie 2017, dar  au fost contestate, iar statul a pierdut în instanţă. Din nefericire (pentru şoferii  care circulă între Craiova şi Piteşti), CNAIR nu a aşteptat decizia Tribunalului şi a  deschis ofertele. Licitaţiile au fost anulate şi astfel s-au pierdut mai bine de 2 ani.
Pentru Tronsonul 4, obiectul contractului îl reprezintă proiectarea şi execuţia  lucrărilor pentru construcţia Drumului Expres Craiova – Piteşti, Tronsonul 4, în  lungime de 31,88 km. Viitorul Drum Expres se va desfăşura pe teritoriul  judeţului Argeş, străbătând următoarele unităţi administrativ-teritoriale: Lunca  Corbului, Albota, Costeşti, Bradu, Suseni şi Oarja.
Durata de realizare a acestui contract este de 36 luni, din care 12 luni pentru  activitatea de proiectare şi 24 luni pentru execuţia lucrărilor.
Perioada de garanţie a lucrărilor va fi de minim 5 ani, aceasta putând fi majorată  de ofertanţi până la maxim 10 ani.
Drumul Expres Craiova – Piteşti este împărţit în patru tronsoane:
  • Tronsonul 1, km 0 + 000 – Km 17+700 (jud. Dolj);
  • Tronsonul 2, lot 1, Km 17+700 – Km 36 + 200 (jud.Olt); lot 2 – Km 36+200 – Km 57+ 550 (jud.Olt);
  • Tronsonul 3, km 57 + 550 – Km 89 + 300 (jud. Olt);
  • Tronsonul 4, km 89 + 300 – Km 121 + 115 (jud. Argeş).
Pentru Tronsonul 1 a fost semnat în luna decembrie 2018, între CNAIR şi  compania italiană Tirrena Scavi, contractul de proiectare şi execuţie, în valoare de  358.179.480, 69 lei fără TVA, având o perioadă de proiectare de 12 luni, respectiv pentru execuţie de 24 luni.
„Pentru acest tronson, CNAIR a emis Ordinul de începere pentru activitatea de  proiectare în data de 27 decembrie 2018. Antreprenorul a înaintat către CNAIR  Proiectui tehnic pentru sectorul cuprins între Km 10 + 000 – Km 17 + 700, iar  acesta a fost aprobat de către Consiliul Tehnico – Economic al CNAIR în data de  17 mai 2019. Pentru sectorut cuprins între Km 0 + 000 – Km 10 + 000 proiectul  tehnic se află în lucru, urmând a fi finalizat de către antreprenor în perioada următoare”, arată reprezentanţii Ministerului Transporturilor (MT).
Aceştia arată că pentru Tronsonul 2, au fost semnate în luna decembrie 2018, între  CNAIR şi Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade –  Consitrans, contractele de proiectare şi executie atât pentru lotul 1, cât şi pentru  lotul 2. Valoarea contractului pentru lotul 1 este de 661.452.009,54 lei fără TVA,  iar pentru lotul 2 de 792.189.981,56 lei fără TVA. Pentru ambele contracte, perioada de proiectare este de 12 luni, respectiv pentru execuţie de 24 luni.
„CNAIR a emis atât pentru lotul 1, cât şi pentru lotul 2 Ordinul de începere pentru  activitatea de proiectare în data de 21 februarie 2019. Pentru ambele loturi  antreprenorul a transmis către CNAIR Proiectul Tehnic în data de 25 februarie 2019, acesta fiind aprobat de către CTE CNAIR în data de 27 februarie 2019”,  explică oficialii MT.
Conform termenelor contractuale, aceştia preconizează că tronsonul 1 şi tronsonul  2 (lot 1 şi lot 2), vor fi date în folosintă până cel târziu la finele lunii decembrie 2021.
„Menţionăm că, la această dată, CNAIR este în grafic cu implementarea contractelor de Proiectare şi execuţie aferente Tronsonului 1 şi Tronsonutui 2 (lot  1 şi lot 2), mai mult decât atât, unele termene contractuale fiind devansate”, precizează Ministerul Transporturilor într-un document transmis Camerei Deputaţilor.
Pentru Tronsonul 3, documentaţia pentru lansarea procedurii de achiziţie publică este în curs de elaborare.
CITEŞTE ŞI:

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Timișoara - Moravița
Infrastructură

Și cel de-al doilea lot al Autostrăzii Timişoara – Moraviţa a fost lansat în licitație

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunțat că a...

A8
Infrastructură

Licitații în pregătire pentru loturile montane ale Autostrăzii Unirii A8, ce însumează 116 km

Consiliul de Administrație al Companiei Naționale de Investiții Rutiere (CNAIR) a aprobat...

Podul peste Prut
Infrastructură

Contract semnat pentru construcția ansamblului de poduri peste Prut. Lucrările vor dura 2 ani

Contractul pentru construcţia ansamblului de poduri peste Prut, la Ungheni, a fost...

Craiova - Târgu Jiu
Infrastructură

Lotul 6 al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu intră în procedură de licitaţie

Lotul 6 al drumului de mare viteză Craiova – Târgu Jiu, în...