Licitație pentru Centura de Vest a municipiului Pitești

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a lansat licitația pentru elaborarea unui studiu de prefezabilitate și a unuia de fezabilitate pentru construcția „Variantei de ocolire Pitești-Vest”.
Piteşti-Sibiu

Centura ocolitoare de vest ar urma să lege localitățile Albota de Bascov, prin pădurea Trivale, decongestionând traficul intens de pe DN 65F.

Potrivit CNAIR, valoarea contractului este de 3,6 milioane lei, în cadrul acestuia urmând să fie prestate următoarele servicii:

  • Realizarea Studiului de Prefezabilitate;
  • Realizarea Studiului de fezabilitate, cu respectarea legislației în vigoare (norme, normative, standarde, legi etc);
  • Pregătirea Documentației de atribuire a contractului de proiectare șiexecuție lucrări și Asistență tehnică acordată CNAIR în perioada derulării procedurilor de achiziție publica pentru proiectare și execuție lucrări (dacă este cazul);
  • Întocmirea documentației suport și asistență tehnică acordată CNAIR pentru depunerea și aprobarea aplicației de finantare.

Construcția centurii de Vest a Piteștiului a fost aprobată încă din 2003, iar un Studiu de fezabilitate există din 2004. Guvernul de atunci a abandonat însă proiectul, considerând că șoseaua de centură din Sud, finalizată în 2008, este suficientă pentru decongestionarea traficului.

Potrivit calculelor Primăriei Pitești, construcția propriu-zisă a centurii de Vest costă aproximativ 115 milioane de lei.

 

CITEȘTE ȘI:

Elon Musk a urcat pe locul 7 în Topul celor mai bogați oameni din lume

Din 15 iulie, Grecia cere un test molecular negativ pentru COVID-19. Pentru cine este obligatoriu

Lituania interzice, de luni, accesul românilor pe teritoriul său

Adaugati comentariu