Lituania interzice, de luni, accesul românilor pe teritoriul său

Guvernul lituanian a hotărât ca, începând din data de 13 iulie, să interzică accesul în Lituania pentru rezidenţii din România, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
lituania

Potrivit MAE, aceste măsuri fac obiectul unei reevaluări săptămânale bazată pe evoluţia situaţiei epidemiologice din România.

Sunt exceptate de la această măsură persoanele care tranzitează teritoriul Republicii Lituania pentru întoarcerea în ţara de reşedinţă, precum şi alte categorii specifice de persoane, potrivit informaţiilor disponibile pe pagina web a Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Lituania –https://urm.lt/default/en/important-covid19.

Ministerul Afacerilor Externe reaminteşte că cetăţenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Vilnius +370 (5) 2310552. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă au la dispoziţie şi telefonul de urgenţă al misiunii diplomatice +370 68573238.

MAE recomandă consultarea paginilor de internet http://www.mae.ro/node/51919, https://vilnius.mae.ro/, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro şi www.mae.ro şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.

 

CITEȘTE ȘI:

Studiu de Fezabilitate pentru „Dobrogea Expres” Constanţa-Tulcea

APIA: 10 măsuri pentru revitalizarea comerţului auto şi a serviciilor post-vânzare

Două oferte pentru tronsoanele Nădăşelu – Mihăieşti şi Mihăieşti – Zimbor, parte din Autostrada A3

 

Adaugati comentariu