Din 15 iulie, Grecia cere un test molecular negativ pentru COVID-19. Pentru cine este obligatoriu

Începând cu 15 iulie, cetăţenii străini care intră în Grecia cu autoturismul prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas în scop turistic sunt obligaţi să prezinte un test molecular negativ pentru COVID-19, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, a anunțat Ministerul Afacerilor Externe (MAE).
Rata de incidenţă

Această obligaţie intră în vigoare începând cu ziua de miercuri, 15 iulie, ora 6.00, şi nu 14 iulie, aşa cum comunicaseră, iniţial, autorităţile elene.

Potrivit MAE, acest test molecular negativ trebuie efectuat în laboratoare acreditate, iar certificatele trebuie să fie emise în limba engleză şi să conţină numele şi prenumele persoanei testate, precum şi seria şi numărul cărţii de identitate sau ale paşaportului persoanei respective.

MAE reaminteşte că prezentarea acestui test nu exclude obligaţia de completare a formularului electronic PLF (Passenger Locator Form) cu 24 de ore anterior momentului intrării pe teritoriul Greciei şi nici posibilitatea testării aleatorii la intarea pe teritoriul Republicii Elene.

Totodată, conform informaţiilor comunicate public de autorităţile elene, platforma electronică care permite completarea formularului Passenger Locator Form nu va fi disponibilă până marţi, 14 iulie, ora 00,01, pentru intrarea în Grecia pe cale rutieră. Astfel, cetăţenii români care au completat deja aceste formulare vor putea intra în Republica Elenă prin punctul de trecere a frontierei Kulata-Promachonas, iar cei care nu au formularul completat până la acest moment vor trebui să îşi reprogrameze călătoria începând cu miercuri, 15 iulie. Formularele electronice sunt în continuare disponibile pentru intrare pe cale aeriană sau maritimă.

MAE reaminteşte că celelalte puncte de trecere a frontierei pe cale rutieră cu Republica Elenă rămân în continuare închise pentru călătorii neesenţiale.

 

CITEȘTE ȘI:

Lituania interzice, de luni, accesul românilor pe teritoriul său

Studiu de Fezabilitate pentru „Dobrogea Expres” Constanţa-Tulcea

APIA: 10 măsuri pentru revitalizarea comerţului auto şi a serviciilor post-vânzare

 

Adaugati comentariu