Studiu de Fezabilitate pentru „Dobrogea Expres” Constanţa-Tulcea

Studiul de fezabilitate pentru Drumul Expres Constanţa-Tulcea (Dobrogea Expres) va fi elaborat de asocierea Search Corporation - Egis România, valoarea contractului fiind de 17,845 milioane de lei fără TVA, a anunţat Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).
Ploiești - Brașov

Durata contractului de servicii este de 24 luni de la data de începere a acestuia.

Proiectul are ca scop realizarea unui sector de drum expres între localităţile Ovidiu şi Tulcea, acesta făcând parte din strategia de implementare la nivel naţional pentru Drumul Expres cu denumirea generică „Dobrogea Expres” şi care realizează legătura între localităţile Constanţa – Babadag – Tulcea – Isaccea – Măcin – Brăila.

Potrivit CNAIR, acest drum va asigura baza necesară cererii de transport în creştere şi un grad ridicat de siguranţă a traficului rutier.

„Lista proiectelor care dezvoltă infrastructura rutieră din această regiune este închisă cu unul dintre cele mai importante obiective de investiţii, drumul expres Constanţa-Tulcea, cu cei 112 kilometri. Termenul de execuţie a documentaţiei necesare execuţiei acestui obiectiv este de 24 de luni, din care patru luni pregătirea documentaţiilor pentru licitaţie şi 20 de luni pentru întocmirea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic”, a precizat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Proiectul „Drum Expres Constanţa-Tulcea” este prevăzut în Master Planul General de Transport al României (MPGT) şi este inclus în Programul Operaţional Infrastructura Mare (POIM) 2014-2020.

 

CITEȘTE ȘI:

APIA: 10 măsuri pentru revitalizarea comerţului auto şi a serviciilor post-vânzare

Două oferte pentru tronsoanele Nădăşelu – Mihăieşti şi Mihăieşti – Zimbor, parte din Autostrada A3

Doar un singur document pentru înmatricularea vehiculelor

Adaugati comentariu