Leasingul operațional, o formă de protecție în perioade cu inflație în creștere

Interviu cu Philip Aarsman, managing Director Business Lease România: Leasingul operațional, o formă de protecție în perioade cu inflație în creștereleasing operațional

Cum sprijină leasingul operațional afacerile companiilor cu flote, în această perioadă complicată, plină de provocări ?

După cum se știe, leasingul operațional este o foarte bună soluție pentru nevoile de mobilitate ale companiilor, deoarece le ajută să beneficieze de flexibilitate și să-și mențină capitalurile proprii pentru lucruri care au mai multă legătură cu activitatea principală. În ultima perioadă, companiile își concentrează atenția asupra domeniilor esențiale ale afacerilor proprii, căutând alternative pentru activitățile lor auxiliare, demers care să permită, atât reducerea costurilor operaționale, cât și o mai bună predictibilitate financiară. Business Lease România a înțeles nevoile clienților săi, fapt refectat în mod pozitiv în evoluția noastră din anul 2022.

Care sunt tendințele în finanțările prin leasing operațional?

Inflația în creștere a impus majorări de costuri care se reflectă în costul total de proprietate: asigurări, întreținere, anvelope, taxe, costuri de administrare etc, menținând în prim-planul companiilor nevoia de predictibilitate financiară. Leasingul operațional prezintă avantajul costurilor fixe pe o perioadă mai lungă de timp și este o formă de protecție în perioade cu inflație în creștere. Alegerea corectă a pachetului de servicii și identificarea tipului de contract pot fi o soluție salvatoare pentru multe organizații. De asemenea, perioadele mari de producție au determinat clienții să acorde o atenție sporită termenelor de livrare și momentelor în care se plasează comenzile pentru mașinile noi, în scopul menținerii neîntrerupte a soluțiilor de mobilitate necesare desfășurării activităților proprii.

Cum v-ați adaptat strategia de business la noile condiții de pe piață, inclusiv în ceea ce privește întârzierea livrărilor de vehicule noi?

Tot mai mulți conducători auto încep să vadă și să aprecieze avantajele mașinilor post-leasing operațional, pe fondul perioadelor mari de producție a vehiculelor noi. Acest lucru s-a reflectat în mod pozitiv în activitatea diviziei noastre de mașini rulate.

Anul acesta, în luna octombrie, divizia de auto rulate a trecut printr-un proces de rebranding. Avem un nou nume de brand și o identitate vizuală actualizată și aliniată brandului principal. Grija a fost dintotdeauna în ADN-ul Business Lease, iar de acum se regăsește și în denumirea noastră, deoarece Auto Market a devenit Cars and Care – driven by Business Lease. Clienții noștri cunosc atenția cu care îi ajutăm pe tot parcursul procesului de achiziție, corectitudinea și atenția la detalii din fiecare interacțiune, dar și abordarea noastră prietenoasă care ne diferențiază. Noua identitate crează o punte mai evidentă cu brandul Business Lease și integrează mult mai eficient promisiunea acestuia. Divizia Cars and Care se ocupă de vânzarea mașinilor rulate, după ce acestea și-au încheiat perioada de leasing operațional și sunt mașini care au beneficiat de întreținere și reparații pe întreaga perioadă de contract. Calitatea acestora este recunoscută și apreciată atât de utilizatorii Business Lease, cât și de clienții care ne vizitează parcul auto.

Cum sună viitorul?

Suntem pregătiți să facem față provocărilor din noul an pentru a răspunde întotdeauna prompt, profesionist și eficient nevoilor de mobilitate ale clienților. De altfel, Business Lease România a dovedit clienților săi că este un partener de încredere în orice condiții. Purtăm în suflet motto-ul companiei noastre „Pasiune pentru mobilitate” („Passion for Mobility”), iar clienții se vor bucura de toate beneficiile ce decurg din punerea acestuia în practică.

 

 

(Articol publicat în revista Flote Auto, decembrie 2022 – ianuarie 2023)

 

 

CITEȘTE ȘI:

Cum se atenuează creșterea TCO. Patru recomandări-cheie

A fost redeschis Punctul de Trecere a Frontierei Racovăţ – Diakivti, dintre România și Ucraina

 

 

 

Adaugati comentariu