staţii de încărcare
Home Finanţare Leasing operaţional LeasePlan accelerează tranziţia spre mobilitate electrică

LeasePlan accelerează tranziţia spre mobilitate electrică

LeasePlan Corporation, una dintre cele mai mari companii din domeniul serviciilor de management de flote, a anuntat ca va deveni partener fondator al initiativei EV100, un demers global major in domeniul transporturilor, al carui scop este trecerea la folosirea de autovehicule electrice de catre companii.

LeasePlan anunta, de asemenea, ca va fi prima companie de servicii de management de flote care va face tranzitia spre autovehicule electrice in propria flota de autovehicule de serviciu.

EV100, o noua initiativa globala menita sa accelereze adoptarea de autovehicule si infrastructuri electrice, a fost lansata la New York de organizatia non-profit The Climate Group, cu ocazia intalnirii la nivel inalt dintre reprezentantii mediului de afaceri si liderii de guverne in cadrul evenimentului Climate Week NYC.

EV100 reprezinta singura initiativa de acest fel care incurajeaza mediul de afaceri in tranzitia spre o flota complet electrica pana in anul 2030. LeasePlan este unul din cei 10 parteneri fondatori ai initiativei EV100. Celelalte companii fondatoare EV100 sunt: Unilever, Baidu, IKEA Group, HP Inc., Vattenfall, PG&E, Deutsche Post DHL si Metro AG. LeasePlan este singura companie din domeniul auto care a ales sa se alature acestui demers.

Autovehiculele electrice reprezinta viitorul. Suntem incantati ca am devenit parteneri fondatori in cadrul initiativei EV100 si ca, de acum inainte, vom colabora cu toate aceste importante companii pentru facilitarea si accelerarea tranzitiei spre mobilitate electrica. Impreuna, impactul nostru poate fi semnificativ: peste jumatate dintre autovehiculele aflate in circulatie in prezent apartin companiilor. Ne bucuram, de asemenea, sa anuntam ca propria noastra flota de autovehicule de serviciu va deveni electrica, transformandu-ne astfel in prima companie de leasing de top care face aceasta tranzitie. Obiectivul nostru este ca toti angajatii sa foloseasca autovehicule electrice pana in anul 2021. Incurajam si alte companii sa faca la fel: tranzitia catre o flota electrica este cel mai simplu mod in care companiile isi pot scadea nivelul de emisii, pentru a reduce impactul asupra mediului. LeasePlan se angajeaza sa sustina toate companiile care doresc sa faca aceasta tranzitie”, spune Tex Gunning, CEO LeasePlan.

Anuntul marcheaza o noua etapa majora in strategia de dezvoltare durabila LeasePlan, al carei obiectiv este o flota cu emisii nete zero pana in 2030. Alte elemente cheie ale acestei strategii: informarea clientilor in legatura cu autovehiculele cu emisii scazute, facilitarea adoptarii de autovehicule cu emisii scazute prin oferte atractive dezvoltate de LeasePlan Electric Vehicle Experience Centre, dezvoltarea unei piete mai sofisticate de autovehicule rulate, cu autovehicule bine intretinute si de cea mai buna calitate si efectuarea tranzitiei propriei flote de autovehicule de serviciu catre o flota complet electrica pana in anul 2021.

LeasePlan este prezentă si in Romania, fiind liderul pietei de leasing operational. In 2016, flota aflata in administrare a depasit 11.300 de vehicule, cu o valoare de 100 milioane euro. Peste 80% din flota totală se află în regim “full service”.

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

ALD
Leasing operaţional

Noul brand ALD | LeasePlan va fi lansat până la sfârșitul anului 2023

ALD | LeasePlan va lansa un nou brand până la sfârșitul anului...

Arval Connect
Leasing operaţional

Arval Connect accelerează tranziția către electrificare

Leasingul operațional este o soluție eficientă pentru toate afacerile care au nevoie...

autonom
Leasing operaţional

În primele 6 luni, afacerile Autonom Service au urcat cu 46%, la 350,1 mil. lei

Autonom Services SA, cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează...