Omniasig a modificat procedura de constatare a daunelor mai mici de 1.000 euro pentru CASCO
Ca urmare a fenomenelor meteorologice extreme care au avut loc în perioada 16-17 septembrie 2017 în zona de vest a ţării, Omniasig Vienna Insurance Group a modificat procedura de constatare a daunelor pentru poliţele de asigurare auto facultativă CASCO.

Astfel, până la data de 30 septembrie 2017 inclusiv, asiguraţii Omniasig (persoane fizice) care au înregistrat o daună cu o valoare de până la 1.000 euro, pot face autoconstatarea acesteia.

 • Poliţa trebuie să aibă inclus riscul „fenomene atmosferice”.
 • Avizarea daunei se va face prin următoarele modalităţi:
 • Call-center 021.9669 (tarif normal)
 • Email avizări@omniasig.ro
 • Prin formularele online de avizare daune de pe website-ul companiei.

„Compania a adaptat în beneficiul asiguraţilor săi procedurile de avizare şi soluţionare a dosarelor de daună, cu scopul de a facilita accesul acestora la plata despăgubirilor în urma fenomenelor meteo extreme ce au afectat judeâele din vestul ţării în perioada 16-17 septembrie 2017. În acest fel, timpul de analiză şi de despăgubire efectivă a daunei este redus semnificativ, pentru ca asiguraţii să îşi poată remedia în cel mai scurt timp paguba suferită”, au explicat reprezentanţii Omniasig VIG.

Documente necesare pentru avizarea daunelor în cazul poliţelor de asigurare auto facultativă CASCO:

 • Copia cărţii de identitate,
 • Copia talonului,
 • Fotografii ale autovehiculului avariat – minim 10 fotografii cu reperele avariate şi
  obligatoriu seria saşiu,
 • Identificarea reperelor avariate – declaraţie.

Potrivit Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU), în urma furtunilor de scurtă durată, dar de intensitate semnificativă, au fost semnalate efecte negative la nivelul a 212 localităţi din 15 judeţe (Alba, Arad, Bihor, Bistriţa-Năsăud, Braşov, Cluj, Caraş-Severin, Hunedoara, Harghita, Iaşi, Maramureş, Mureş, Suceava, Sălaj şi Timiş).

Din cauza diferitelor obiecte sau a arborilor doborâţi de vântul puternic, s-auînregistrat 145 victime, dintre care 8 persoane au decedat, iar 137 de persoane au fost rănite.

De asemenea, la nivel naţional au fost afectate 137 acoperişuri ale imobilelor şi aufost doborâţi de vânt peste 290 de arbori (pe carosabil, autoturisme sau imobile), fiind avariate 35 autoturisme.

 

 

Adaugati comentariu