Business Lease intră în era digitală cu serviciile de fleet management

Interviu cu Philip Aarsman, Managing Director Business Lease RomaniaPhilip Aarsman

Care sunt tendinţele care transformă în prezent industria automobilelor?

Industria automotive a învăţat rapid că trebuie să dezvolte zona online şi cea digitală, dar să le şi integreze cu diferite sisteme de management al flotelor, pentru a atinge un grad cât mai ridicat de satisfacţie în rândul consumatorilor. Experienţa digitală este esenţială în zilele noastre pentru studierea, achiziţia sau operarea unei maşini. Astfel, integrarea sistemelor inteligente ajută la generarea şi colectarea datelor pentru a îmbunătăţi produsele şi pentru a dezvolta noi servicii. Acestea sunt tendinţele care transformă în prezent industria automobilelor, iar Business Lease îşi asumă responsabilitatea de a acţiona şi reacţiona proactiv la cerinţele clienţilor, prin intermediul serviciilor şi aplicaţiilor online.

 

Ce fel de soluţii inovatoare propune Business Lease în administrarea flotelor?

Business Lease România îşi consolidează poziţia de trendsetter, folosind tehnicile moderne pentru a oferi clienţilor acel „care factor”, şi a lansat pe piaţa românească, la începutul anului 2017, programul „Connected Care”. Astfel, toate vehiculele din flota pe care o administrăm sunt echipate standard cu acest device, care transmite în online citirea kilometrajului, a consumului de combustibil şi a tuturor datelor pe care un utilizator le primeşte prin tabloul de bord al vehiculului.

Aceste informaţii ne permit să ne îndeplinim sarcina managerială într-o manieră mai eficientă şi proactivă, şi să direcţionăm activităţile de întreţinere către partenerii noştri, asigurând optimizarea calităţii (atelierul auto este informat din timp, ştim de necesarul de piese, perioade scurte de aşteptare sau fără întârzieri) şi un preţ corect al costurilor. Clienţii şi utilizatorii noştri auto primesc aceste informaţii actualizate zilnic despre vehiculele lor şi informaţii despre consumul de combustibil al vehiculelor lor pentru a gestiona şi a reduce costurile totale de mobilitate.

 

Ce recomandări aveţi în ceea ce priveşte utilizarea echipamentelor şi a aplicaţiilor pentru reducerea costurilor de utilizare a flotelor?

Aşa cum am văzut şi în alte industrii, tendinţele de transformare digitală sunt folosite pentru a personaliza experienţele consumatorilor şi pentru a le personaliza în funcţie de nevoile lor. Industria noastră nu este diferită. Prin digitizarea lanţului de aprovizionare conectat, reuşim să reducem costuri şi să implicăm activ şoferii, dar şi să colectăm şi să utilizăm datele pentru a ne servi mai bine clienţii. Prin urmare, folosim pentru întreaga noastră flotă programul Connected Care, care ne permite să optimizăm costurile de administrare a flotei, să creştem fiabilitatea şi siguranţa acesteia, şi să îmbunătăţim siguranţa şi satisfacţia şoferului.

 

Consideraţi utilă folosirea cardurilor de combustibil?

Leasingul Operaţinal are multe avantaje pe partea de costuri şi cash-flow. Dar preţul combustibilului este o variabilă ce necesită întotdeauna o atenţie specială. Tocmai de aici şi utilitatea folosirii acestor tipuri de carduri. Business Lease oferă clienţilor săi acest serviciu, mai exact o cartelă de combustibil marcată, prin care se poate plăti pentru combustibil la reţeaua de staţii din România. Cardurile internaţionale de carburanţi cu marcă (DKV, spre exemplu) sunt, de asemenea, disponibile. În acest fel, administrarea completă a combustibilului este gestionată de Business Lease, fără vouchere, fără administrare suplimentară de kilometri. Totul este prelucrat în mod automat, iar clientul primeşte periodic informaţiile noastre privind gestionarea cheltuielilor legate de combustibilul parcului auto (raportarea consumului de carburant şi a tipului acestuia).

 

Cum funcţionează platformele de monitorizare a flotelor, de exemplu, pentru companiile care au echipe de teren?

Echipele de vânzări şi service din teren se confruntă cu presiuni crescânde pentru a găsi noi clienţi, păstrând în acelaşi timp satisfacţia celor existenţi. Obţinerea unui avantaj competitiv, fără a angaja personal suplimentar, poate fi o provocare. Soluţiile de management al flotei de la Business Lease oferă viziuni, vizibilitate şi alerte de acţiune pentru creşterea productivităţii, reducerea costurilor şi stimularea serviciului clienţi.

Când vine vorba de sistemele de management al flotei, cu siguranţă nu există nici o lipsă de soluţii tehnologice – sau date relevante. Sistemele de astăzi pot furniza o mulţime de informaţii despre flotă, variind de la cele de urmărire a vehiculului în timp real, prin GPS, şi diagnosticarea motorului, până la şoferul care poartă centura de siguranţă sau nu.

Şi în timp ce informaţia este cu siguranţă o forţă, unii dintre managerii de flote de astăzi găsesc că poate fi prea mult un lucru bun. Programul Connected Care poate ajuta clienţii să aibă o vizibilitate completă a forţei de muncă, a activelor şi a costurilor; urmărirea utilizării combustibilului şi stilul de condus, comparaţii între kilometrii personali vs. cei în scop de serviciu, optimizarea traseului şi carnetul de siguranţă al şoferului.

 

 

Adaugati comentariu