La Cluj, locurile libere de parcare pot identificate prin telefon

Prin intermediul proiectului ”City Parking”, dezvoltat de municipalitatea din Cluj-Napoca, conducătorii auto pot vedea pe telefonul mobil locurile de parcare libere aflate în zona centrală a orașului.
cluj

Potrivit primarului Emil Boc, investiţia se ridică la peste 956.000 de lei, câştigătorul licitaţiei pentru implementarea noului sistem de parcare fiind Telekom România Communications, cu un subcontractant clujean.

“Instalarea senzorilor din proiectul ”City Parking” a început în zona I a municipiului, sistemele fiind deja instalate în zona ANAF, pe Aleea Învăţătorului, respectiv în Piaţa Ştefan cel Mare. Lucrările continuă săptămâna aceasta cu străzile V. Babeş, Samuel Micu, Clinicilor,Baba Novac şi Universităţii. Prin City Parking, conducătorii auto vor fi ghidaţi către cel mai apropiat loc liber de parcare din zona I. În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalaţi şi conectaţi la aplicaţia server. Odată cu implementarea acestui proiect unic în România, Primăria Cluj-Napoca face un nou pas în domeniul utilizării tehnologiei pentru creşterea calitatea vieţii cetăţenilor în municipiu. De asemenea, urmărim să consolidăm poziţia Clujului de Hub european de digitalizare şi inovare“, afirmă Emil Boc.

Prin proiectul City Parking, clujenii vor putea vedea în timp real, direct pe telefonul mobil (smartphone), care sunt locurile de parcare libere din zona centrală (I). Acestea sunt identificate prin intermediul unui sistem integrat de gateway-uri, senzori și aplicații. Pentru vizualizarea locurilor libere este suficientă instalarea aplicației City Parking.

În total, peste 1.200 de senzori vor fi instalați și conectați la aplicație.

 

CITEȘTE ȘI:

Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare până în 2023

Egiptul construiește două autostrăzii printre piramide și alte vestigii arheologice

Cofinanţare majorată de la Comisia Europeană pentru un sector din Autostrada Transilvania

 

 

Adaugati comentariu