Advertisement

Enel X România
Home Piaţa auto Flotă verde Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare până în 2023

Enel X România va instala 2.500 de puncte de încărcare până în 2023

Enel X România a pus în funcţiune două noi staţii de încărcare a vehiculelor în jude. Timișoara, planurile companiei vizând instalarea unui număr de aproximativ 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile țării până în 2023.

Cele două staţii lansate de Enel X sunt de tipul JuicePole şi se află una lângă Timişoara, pe strada Conac din Dumbrăviţa, pe o arteră intens circulată, iar cea de a doua pe Bulevardul 16 Decembrie 1989, nr. 71. Cu o putere de 2 x 22 kW fiecare, cele două staţii permit reîncărcarea simultană a două vehicule electrice şi încărcarea a până la 40% din nivelul bateriei în 30 de minute, în funcţie de modelul maşinii şi specificaţii.

Cele două staţii de încărcare instalate recent ridică numărul staţiilor Enel X în judeţul Timiş la trei, prima dintre ele, de tip JuicePump, fiind amplasată în incinta aeroportului din Timişoara.

„Vehiculele electrice reprezintă cel mai dinamic segment de vânzări de vehicule noi din România, stimulate şi de programul guvernamental Rabla Plus, al cărui fond a fost recent suplimentat. Vrem să îi sprijinim pe românii care fac trecerea la mobilitatea electrică prin instalarea unui număr tot mai mare de staţii de încărcare a vehiculelor electrice pe teritoriul României. Contribuim astfel la îmbunătăţirea accesului la infrastructura de încărcare electrică, în linie cu angajamentul nostru de a facilita transportul oriunde în ţară, într-un mod mai curat şi mai sustenabil”, a declarat Mihai Mardale, head of e-Mobility Enel X România.

În București și în regiunile limitrofe a fost deja pusă în funcțiune o rețea de 34 de puncte de încărcare.

Enel X România are cel mai mare plan public de infrastructură de mobilitate electrică din ţară, care include instalarea a circa 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile ţării până în 2023, implicând o investiţie totală de aproximativ 15 până la 20 de milioane de euro.

Planul va continua cu instalarea de noi unităţi în Bucureşti, Timişoara, Sibiu şi Constanţa, şi urmăreşte evoluţia utilizării vehiculelor electrice în ţară, la nivel rezidenţial şi instituţional, precum şi în rândul companiilor, prin cererea venită din partea proprietarilor de flote auto.

Compania aplică un model tarifar conform căruia şoferii îşi pot încărca vehiculele electrice începând cu 1,29 lei/ unitate de încărcare (1 unitate de încărcare = 1 kWh).

Enel X este divizia globală de afaceri a Enel dedicată dezvoltării de produse inovatoare şi soluţii digitale în sectoarele în care energia prezintă cel mai mare potenţial de transformare: oraşe, case, industrii şi mobilitate electrică.

 

CITEȘTE ȘI:

Egiptul construiește două autostrăzii printre piramide și alte vestigii arheologice

Cofinanţare majorată de la Comisia Europeană pentru un sector din Autostrada Transilvania

Gigantul auto chinez SAIC va lansa cel puțin 10 modele de vehicule cu hidrogen

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

2035
Flotă verdeJuridic

Comisia Europeană menține 2035 ca termen limită pentru interzicerea vânzărilor de mașini termice noi

După realegerea sa în funcția de președinte al Comisiei Europene, Ursula von...

Rabla Plus
Flotă verdeFonduri publice

Începe o nouă etapă de înscrieri în Programul Rabla Plus 2024

Începând de luni, 22 iulie 2024, ora 10:00, Administrația Fondului pentru Mediu...

Primăria Sectorului 3
Flotă verdeFonduri publice

Primăria Sectorului 3 și-a bugetat 3,1 mil. lei pentru achiziționarea a 28 de vehicule electrice

Primăria Sectorului 3 al Capitalei a lansat licitația pentru achiziția unui număr...

TCO
Flotă verde

Unde a ajuns România pe drumul către mobilitatea electrică? TCO mașini electrice vs TCO mașini termice

Costul total de deținere (TCO) al unei mașini electrice în România, de...