Gigantul auto chinez SAIC va lansa cel puțin 10 modele de vehicule cu hidrogen

Producătorul auto chinez SAIC Motor Corporation Limited va lansa cel puțin 10 modele de vehicule cu hidrogen până în 2025, a anunțat compania, citată de cotidianul China Daily.
saic

Se estimează că vor fi produse și vândute 10.000 de mașini cu celule de combustibil și, totodată, se pregătește înființarea unei echipe speciale pentru a supraveghea cercetarea și dezvoltarea (R&D), precum și funcționarea proiectului privind celulele de combustibil, a declarat Wang Xiaoqiu, președintele SAIC Motor.

Acesta a adăugat că SAIC va aprofunda cooperarea cu companiile partenere din industria orizontală, pentru a promova în comun dezvoltarea lanțului industrial.

Compania și-a început proiectul de vehicule cu celule de combustibil în 2001 și a investit peste 3 miliarde de yuani (439 milioane dolari) în cercetare și dezvoltare. Până acum a obținut 511 brevete în sectorul pilelor de combustibil.

Potrivit unui plan elaborat în 2016 de Ministerul Industriei și Tehnologiei Informației, China va promova realizarea a 1 milion de vehicule și va construi peste 1.000 de stații de alimentare cu hidrogen până în 2030.

 

CITEȘTE ȘI:

Primul pas pentru granturile destinate IMM-urilor, în valoare de 1 mld. euro

Daimler va plăti o amendă de 1,5 miliarde de dolari în SUA pentru trucarea testelor de poluare

Afacerile din comerţul auto-moto au scăzut cu 14,2% în primele 7 luni

 

Adaugati comentariu