Daimler va plăti o amendă de 1,5 miliarde de dolari în SUA pentru trucarea testelor de poluare

Constructorul german Daimler, care deține Mercedes-Benz, a fost de acord să plătească 1,5 miliarde de dolari pentru a soluționa diferendumul cu guvernul SUA în scandalul privind trucarea testelor de poluare a aerului.
daimler

Compania a fost investigată pentru instalarea de software-uri pentru a se sustrage reglementărilor americane privind emisiile în cazul a 250.000 de autoturisme și utilitare Mercedes.

Oficialii americani au declarat că speră ca amenda să descurajeze comportamentele necorespunzătoare viitoare.

Daimler a numit acordul un „pas important” spre soluționarea procedurilor privind vehiculele diesel, dar a respins afirmațiile guvernului american.

„Rezolvând aceste proceduri, Daimler evită acțiunile îndelungate în justiție cu riscurile juridice și financiare respective”, a spus compania.

În plus față de acordul de 1,5 miliarde de dolari cu autoritățile americane, Daimler a declarat că a fost de acord să plătească 700 de milioane de dolari pentru soluționarea unui proces colectiv introdus de proprietarii de autovehicule.

De asemenea, a dezvăluit „alte cheltuieli cu o valoare medie de trei cifre în milioane de euro pentru a îndeplini cerințele înțelegerilor”.

Acordurile încheiate de Daimler finalizează o anchetă pe care SUA au început-o în 2016, după ce au fost descoperite „dispozitive de trucare” a testărilor.

Oficialii americani au declarat că amenda de 875 milioane de dolari, inclusă în acordul de 1,5 miliarde de dolari, este a doua cea mai mare sancțiune civilă impusă vreodată de SUA în baza legii ”Clear Air Act” și cea mai mare dacă este raportată pe vehicul.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Afacerile din comerţul auto-moto au scăzut cu 14,2% în primele 7 luni

A reînceput şi Şcoala Profesională Duală susţinută de Continental

Unde se achită taxele pentru permise auto după 30 septembrie

 

 

Adaugati comentariu