Advertisement

permis conducere
Home Miscellanea Financiar Unde se achită taxele pentru permise auto după 30 septembrie

Unde se achită taxele pentru permise auto după 30 septembrie

După 30 septembrie 2020, taxele pentru permise de conducere, certificate de înmatriculare și pentru autorizații de circulație provizorie nu vor mai putea fi achitate în numerar la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, a anunțat Direcția Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV).

În Monitorul Oficial nr. 802 a fost publicată, la 1 septembrie 2020, OUG 152/2020 pentru modificarea și completarea unor acte normative în vederea extinderii categoriilor de plăți care pot fi efectuate prin intermediul Sistemului național electronic de plată online.

Actul normativ reglementează modalitatea de încasare a tarifelor aferente permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie precum și modalitățile de plată a contravalorii acestor documente.

În scopul încasării contravalorii permiselor de conducere, a certificatelor de înmatriculare și a autorizațiilor de circulație provizorie este operațional contul RO94RNCB0082000367331018 deschis la BCR-sucursala Unirii, de către RA-APPS.

Pentru evitarea neplăcerilor cauzate de imposibilitatea efectuării plăților, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor, se vor menține modalitățile de încasare actuale până la data de 30 septembrie 2020. După această dată, plățile nu vor mai putea fi efectuate, în numerar, la ghișee.

DRPCIV precizează că au fost inițiate demersuri pentru implementarea serviciilor electronice de plată astfel încât să se mențină posibilitatea încasării tarifelor aferente acestor operațiuni și la sediile serviciilor publice comunitare teritoriale prin terminale automate.

În ceea ce priveste încasarea sumelor reprezentând contravaloarea plăcilor cu numere de înmatriculare, taxele de păstrare combinație cu număr de înmatriculare sau tarif atribuire număr preferential, modalitățile de plată nu se modifică, urmand a fi efectuate, în numerar, la ghișeele serviciilor publice comunitare.

Documentele de plată emise anterior își păstrează valabilitatea.

Potrivit DRPCIV, modificările aduse prin OUG 152/2020 fac parte dintr-o serie de intervenții necesare în vederea debirocratizării și simplificării serviciilor publice pe măsura creșterii gradului de digitalizare în România.

 

CITEȘTE ȘI:

Starea de alertă, prelungită din nou cu 30 de zile

Metroul din Drumul Taberei intră în circulație, marți, 15 septembrie

Brexit: Industria auto europeană prevede un dezastru de 110 mld. euro în caz de ”no deal”

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Akcenta
Financiar

Ce companii au de câștigat din slăbirea EURO în 2024? Prognoza Akcenta

Economia globală a fost surprinzător de rezilientă în 2024, inflația de bază...

Exporturile de mijloace de transport
Financiar

Exporturile de mijloace de transport, în creștere cu 2,3% în primele 5 luni din 2024

Exporturile de mijloace de transport au crescut cu 2,3% în primele 5...

M&A
Financiar

Investitorii strategici și-au menținut poziția dominantă pe piața de M&A din România

Piața românească de fuziuni și achiziții (M&A) a înregistrat 124 de tranzacții...

AEO
FinanciarTransporturi

Facilitățile pentru companiile care dețin certificarea AEO se extind pe aria RO e-Transport

La 30 iunie 2024, a expirat perioada de grație pentru aplicarea de...