A reînceput şi Şcoala Profesională Duală susţinută de Continental

Continental este unul dintre iniţiatorii şi participanţii programului de reimplementare a sistemul de învăţământ profesional (după model german). Peste 400 de elevi au absolvit sau se află în anii de studiu din 2012, de la reintroducerea sistemului profesional, şi până în prezent.
Continental

“Susţinerea educaţiei din România reprezintă o prioritate pentru Continental. Compania şi-a luat angajamentul de a contribui la dezvoltarea, la nivel naţional, a acestei forme de învăţământ. Am iniţiat şi ne-am implicat încă de la început în proiectul de educaţie profesională pentru că am observat că tânăra generaţie a identificat oportunităţile pe care acest sistem le oferă şi îşi doreşte să facă parte din ceva concret, îşi doreşte să clădească ceva durabil. Sistemul profesional dual de învăţământ generează valoare adugată, creează oportunităţi pentru economie să atragă investiţii noi din partea companiilor şi stimulează crearea de noi locuri de muncă pe plan naţional care asigură o productivitate ridicată a muncii. Iar Continental îi ajută pe tineri să devină specialiştii de mâine”, a spus Christian von Albrichsfeld, Head of Country Continental România.

Continental a luat parte la reintroducerea sistemului dual de şcoală profesională la Colegiul Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara încă din 2012, de la reînfiinţarea claselor cu acest profil. Compania a sprijinit şi Liceul Tehnologic „Simion Bărnuţiu“, din Carei, s-a implicat în dezvoltarea Școlii Profesionale Germane Kronstadt din Braşov şi susţine învăţământul profesional dual şi în Sibiu unde, prin colaborarea cu Colegiul Tehnic „Independenţa”, a creat patru clase – una în 2018, două în 2019 şi una in 2020, elevii acestora urmând a-şi desfăşura practica în cadrul locaţiei.

Elevii Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara

Sediile Continental din Timişoara susţin cursurile Colegiului Energetic Regele Ferdinand I din Timişoara unde, în total, peste 200 de elevi urmează cursurile învăţământului profesional. Pentru anul şcolar 2020-2021, trei noi clase au fost formate pentru specializările „Electrician”, „Electromecanică” şi „Operator maşini cu comandă numerică (CNC)”.

 

Citiți articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ȘI:

Unde se achită taxele pentru permise auto după 30 septembrie

Starea de alertă, prelungită din nou cu 30 de zile

Metroul din Drumul Taberei intră în circulație, marți, 15 septembrie

 

 

Adaugati comentariu