Advertisement

Afacerile din comerţul
Home Miscellanea Business Afacerile din comerţul auto-moto au scăzut cu 14,2% în primele 7 luni

Afacerile din comerţul auto-moto au scăzut cu 14,2% în primele 7 luni

Afacerile din comerțul cu autovehicule și motociclete au scăzut cu 14,2%, comparativ cu perioada similară din 2019, însă s-au revigorat în luna iulie faţă de iunie, când au crescut cu 9,7%.

Potrivit Institutului Naţional de Statistică, în perioada ianuarie – iulie 2020 comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a înregistrat o cifră de afaceri mai mică cu 14,2%, ca urmare a scăderilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (-20,6%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (-10,8%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-1,3%).

În primele şapte luni, comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor a crescut cu 75,1%.

În perioada ianuarie – iulie 2020, comparativ cu intervalul similar de anul trecut, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu autovehicule şi motociclete a scăzut, ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 13,6%.

Iulie 2020 comparativ cu iunie 2020

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 9,7%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+14,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+9,1%), comerţul cu autovehicule (+8,1%) şi la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+0,5%).

În acelaşi timp, afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, ca serie ajustată, a înregistrat o creştere cu 6,6% în luna iulie 2020, comparativ cu luna precedentă

Iulie 2020 comparativ cu iulie 2019

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna iulie 2020, comparativ cu luna iulie 2019, a înregistrat o creştere cu 0,4% datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+90,3%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+2,0%) şi la activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,8%). Comerţul cu autovehicule a scăzut cu 2,8%.

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna iulie 2020, a înregistrat o scădere cu 0,1% faţă de luna iulie 2019.

Cifra de afaceri reprezinta veniturile totale inregistrate de catre o societate in perioada de referinta, provenite atat din activitatea principala, cat si din activitatile secundare derulate de aceasta. Cifra de afaceri nu include TVA si veniturile din vanzarea sau transferul de mijloace fixe.

 

CITEȘTE ȘI:

A reînceput şi Şcoala Profesională Duală susţinută de Continental

Unde se achită taxele pentru permise auto după 30 septembrie

Starea de alertă, prelungită din nou cu 30 de zile

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Afacerile din transporturi
BusinessTransporturi

Afacerile din transporturi au scăzut cu 7% în primele 4 luni din 2024

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor a...

afacerile
Business

Afacerile din comerțul cu autovehicule în creștere cu 5,5% în primele 4 luni

Afacerile din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor...

Volkswagen
BusinessIndustrie auto

Volkswagen redirecționează o treime din investițiile în mașini electrice către modelele diesel și pe benzină

Confruntați cu realitatea unei piețe electrice aflate în dificultate, producătorii își reajustează...

China
Business

Europenizarea mașinilor electrice din China

Creșterea taxelor vamale aplicate vehiculelor electrice din China ar putea redefini peisajul...