Advertisement

rompetrol
Home Administrare flote Carburanţi KMG Rompetrol Development investeşte 8,3 mil. dolari în benzinăriile din România

KMG Rompetrol Development investeşte 8,3 mil. dolari în benzinăriile din România

KMG Rompetrol Development, vehiculul investiţional al Fondului de Investiţii în Energie Kazah-Român, intenţionează să finalizeze, până la finalul anului, investiţii de 8,3 milioane dolari.

Fondul de Investiţii în Energie Kazah-Român şi-a propus să atingă în următorii 5 ani o reţea de 84 benzinării în România (achiziţia şi modernizarea de staţii existente, construcţia de noi staţii), care vor asigura crearea a peste 1.000 de noi locuri de muncă, peste 5.000 de persoane implicate în diverse faze de dezvoltare (design, execuţie, construcţie) şi peste 1.200 parteneri comerciali.

„Fondul de Investiţii a aprobat în februarie două proiecte majore – construcţia unei centrale de cogenerare pe platforma Petromidia şi dezvoltarea unei reţele de benzinării pe plan local. Prin eforturile susţinute din partea celor doi unici acţionari (SAPE şi KMG International) am reuşit să atingem şi să operăm în prezent un număr de 20 de benzinării, iar până la finele anului ne-am propus să finalizăm alte 6 staţii şi să începem lucrările la alte 4 unităţi”, a afirmat Iskander Abdibaitov, directorul general al Fondului de Investiţii în Energie Kazah-Român.

Fondul a inaugurat, marţi, o nouă benzinărie în judeţul Timiş, o investiţie de circa 1,3 milioane de dolari, care asigură crearea a 16 noi locuri de muncă. Staţia este situată în localitatea Ghiroda, un nod important pentru traficul rutier din regiune – legătura cu aeroportul şi centura Timişoarei, autostrada A1, dar şi cu drumul european E70 spre Lugoj.

Recent, a mai deschis o altă unitate în localitatea Târgu Mureş,

În prezent, fondul, prin vehiculul investiţional (SPV) KMG Rompetrol Development, deţine 20 de benzinării sub brandul Rompetrol, care comercializează exclusiv gama de carburanţi auto Efix produşi de rafinăria Petromidia Năvodari.

În cele 20 de benzinării au fos create 320 de locuri de muncă, iar printre facilităţile oferite de acestea se numără skid gaz petrolier lichefiat auto (5 unităţi), dispozitiv alimentare AdBlue (7 unităţi), puncte de încărcare electrică – serviciu oferit gratuit (6 unităţi) şi o unitate cu spălătorie auto.

Petromidia Năvodari este parte a Rompetrol Rafinare – ce operează şi rafinăria Vega Ploieşti şi divizia de petrochimie, fiind deţinută în principal de KMG International (54,63% – direct şi indirect) şi Statul Român, prin Ministerul Energiei (44,7%).

 

CITEŞTE ŞI:

Supraacciza la carburanţi, eliminată de Comisia de Buget-Finanţe

Automobilele electrice, afectate de producția de litiu

Zilnic, pe drumurile din România se produc 24 de accidente grave

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

motorină
CarburanţiTransporturi

Pentru transportatori, subvenția destinată accizei la motorină crește la 20 de bani/litru

În ședința de Executivului de miercuri, a fost aprobată Hotărârea de Guvern...

acciza
CarburanţiFiscalitate

Ministerul Finanțelor propune creșterea subvenției la acciza pentru combustibil pentru transportatori și distribuitori

Ministerul Finanțelor a publicat în transparență un proiect de act normativ prin...

zero emisii
Carburanţi

Agenția Internațională pentru Energie ajută flotele să compare emisiile de CO2 ale vehiculelor

Un instrument interactiv lansat de Agenția Internațională pentru Energie (IEA) oferă managerilor...

Lukoil
Carburanţi

ANPC a decis închiderea, temporară, a patru benzinării din rețeaua Lukoil

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor a început o amplă acţiune de control,...