Zilnic, pe drumurile din România se produc 24 de accidente grave

Principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave au fost, anul trecut,  viteza neadaptată la condiţiile de drum, traversarea neregulamentară a pietonilor şi neacordarea de prioritate pietonilor. Comparativ cu anul anterior, numărul de accidente grave a scăzut cu 1%, iar cel al persoanelor decedate, cu 4,3%.accidente grave

Datele sunt cuprinse în ,,Buletinul siguranţei rutiere. Raport anual 2018.”, document realizat de specialiştii Institutului de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii şi ai Direcţiei Rutiere din cadrul Poliţiei Române.

Aflat la a opta ediţie, raportul cuprinde, pe lânga examinarea contextelor intern şi internaţional, o analiză a accidentelor rutiere grave produse în cursul anului 2018, precum şi activităţile desfăşurate pentru creşterea sigurantei rutiere

Astfel, potrivit documentului, în medie, anul trecut, în fiecare zi s-au produs 24 de accidente rutiere grave, care s-au soldat cu 5 morţi, 22 răniţi grav şi 9 răniţi uşor.

În 2018, cele mai multe accidente rutiere grave s-au produs pe raza localitilor urbane, 39%. Pe drumurile din afara localitatilor, evenimentele rutiere grave, desi cel mai putin numeroase, au cel mai ridicat indice de mortalitate, de 34,4.

 

Citiţi articolul integral pe www.zero-accidente.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Sectorul auto pregăteşte noi angajări în 2020

Consiliul Concurenţei, cu ochii pe OMV Petrom

Fonduri europene pentru Varianta de ocolire Bacău

Adaugati comentariu