Sectorul auto pregăteşte noi angajări în 2020

Peste 70% dintre companiile din sectorul auto intenţionează să crească numărul de angajaţi, în medie, cu 6,2% în medie, anul viitor, arată Barometrul de HR realizat de PwC România.
sectorul auto

Potrivit studiului, principalele provocări la care se aşteaptă departamentele de resurse umane în 2020 vor fi fluctuaţia de personal şi angajamentul redus, creşterea costurilor salariale, impactul digitalizării asupra forţei de muncă şi deficitul de forţă de muncă.

„Estimările noastre arată că România are nevoie de încă un milion de angajaţi, în următorii cinci ani, pentru a obţine o creştere economică medie de 3,5% anual. Aşa cum ştim, în ultimii ani, forţa de muncă a devenit mai greu de găsit, existând riscul de a limita potenţialul de dezvoltare a economiei. Din acest motiv, atât guvernul, cât şi companiile ar trebui să se implice în programe de educaţie care să dezvolte competenţele angajaţilor, în special pe cele digitale, tot mai solicitate de angajatori pe măsură ce noile tehnologii sunt adoptate pe scară largă”, a explicat Ionuţ Simion, Country Managing Partner, PwC România.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Consiliul Concurenţei, cu ochii pe OMV Petrom

Fonduri europene pentru Varianta de ocolire Bacău

Vicepremier: În legea bugetului pe 2020, „construcţia de autostrăzi este prioritară”

 

 

Adaugati comentariu