Starea de urgenţă se prelungeşte cu încă o lună, până în 16 mai

Starea de urgenţă va fi prelungită cu încă o lună, iar decretul va fi emis la începutul săptămânii viitoare, a anunţat preşedintele Klaus Iohannis, după întâlnirea cu premierul şi cu mai mulţi miniştri. Primul decret privind instituirea stării de urgenţă pentru 30 de zile a fost emis în data de 16 martie.
Reintrarea în starea de urgenţă

Deşi creşterea numărului de persoane afectate de coronavirus nu a fost aşa de mare ca în ţări, precum Italia şi Spania, şeful statului consideră că ”nu este momentul să ne relaxăm; nu este momentul să nu mai respectăm indicaţiile autorităţilor”, pentru că nu suntem la vârful epidemiei.

”Sunt lucruri care se mişcă, însă, trâgând linie, am ajuns la concluzia că va fi nevoie de prelungirea stării de urgenţă. Am solicitat Guvernului să vină cu propuneri. La începutul săptămânii viitoare voi emite un nou decret pentru a prelungi starea de urgenţă cu încă o lună de zile. Acest lucru este necesar pentru a ţine epidemia sub control”, a subliniat preşedintele Klaus Iohannis.

Acesta a precizat că, împreună cu membrii Guvernului, a dorit să tragă primele concluzii legate de modul în care au fost puse în practică măsurile luate până acum, fiind evaluat impactul şi cum trebuie conduse lucrurile în următoarele săptămâni.

Klaus Iohannis a mai anunţat că, în această săptămână, România va primi 2,5 milioane de măşti de protecţie pentru medici, 5 milioane măşti pentru jandarmi şi poliţişti, iar 8 milioane măşti vor ajunge la populaţie.

Totodată, autorităţile au decis ca România să trimită la MIlano o echipă formată din 11 medici şi 6 asistenţi medicali.

 

CITEŞTE ŞI:

Iată cel mai spectaculos head-up display din industrie

CORONAVIRUS. 8 măsuri de sprijin pentru companii. Ce au făcut alte ţări

Video: 3.500 de mașini arse într-un incendiu

Adaugati comentariu