Iată cel mai spectaculos head-up display din industrie

Încă de la Salonul Auto de la Paris, din 2016, când a apărut în carne și oase, viitorul ID.3. (care, în 2016 se afla în stadiu de concept și se numea I.D.) promitea o revoluție în ceea ce privește interfața HMI. Acum avem și prima demonstrație: un head-up display fabulos!
Head-up display VW ID.3

  După ce s-au lovit doar de probleme legate de electronica viitorului model electric, care continuă să pună sub semnul întrebării data lansării sale, VW le aduce și o veste cu adevărat senzațională viitorilor posesori ai electricei: opțional, va putea fi comandat un head-up display cu adevărat fabulos.

Head-up display VW ID.3

Vezi aici ce știm despre VW ID.4.

Acesta se bazează pe realitatea augmentată și, deși prezintă aceleași informații pe care le afișează și alte HUD-uri de pe piață, o face într-un mod mult mai atractiv, pe o suprafață extinsă și într-o grafică tridimensională. În clipul nemților, afișajul pare proiectat pe o porțiune uriașă din parbriz, și astfel este foarte ușor de urmărit, plasându-se permanent în zona care necesită atenție din câmpul vizual al șoferului.

 

Împreună cu acest clip, VW a prezentat și un al doilea video legat de funcționarea sistemului de infotainment a lui ID.3. Acesta include și comenzile sistemului de climatizare și poate fi comandat atât prin display-ul touch, cât și vocal. De asemenea, volanul are pe spițe taste virtuale în locul butoanelor fizice.

 

Dacă sistemul multimedia nu aduce nimic spectaculos, head-up display-ul rămâne piesa de rezistență a viitorului model și, dată fiind suprafața pe care afișează informațiile, este interesant cum va reuși acesta să prezinte indicațiile fără să incomodeze câmpul vizual al șoferului. De asemenea, rămâne de văzut cât de repede se vor obișnui viitorii proprietari cu un astfel de ecran ”extins”. Pentru că orice trăsătură revoluționară aduce cu sine și îndoieli. Până atunci, trebuie să recunoaștem că head-up display-ul arată spectaculos și că afișează informațiile într-un mod extrem de intuitiv și atractiv.

Adaugati comentariu