VW începe producţia de masă a modelului electric ID.3

VW a demarat oficial producţia modelului ID.3, prima sa maşină electrică asamblată pe noua platformă MEB, marcând începutul conversiei fabricii sale din Zwickau de la producţia de automobile pe benzină la cea de vehicule electrice.id.3

Constructorul auto german a prezentat ID.3, un hatchback electric mic, în luna septembrie.

Modelul este oferit în diferite variante, în funcţie de autonomia cuprinsă între 300 – 500 km, cu un preţ ce porneşte de la „mai puţin de 30.000 de euro”.

„ID.3 va aduce o contribuţie importantă la mobilitatea electrică. Acesta face ca mobilitatea individuală curată să fie accesibilă pentru milioane de oameni şi reprezintă un punct de reper pentru compania noastră pe drumul spre neutralitatea din punct de vedere climatic până în 2050, a afirmat Herbert Diess, CEO-ul Volkswagen Group, în cadrul ceremoniei care a marcat debutul producţiei.

Înainte de conversie, la fabrica din Zwickau erau produse mai multe variante ale VW Golf, precum şi corpuri pentru Bentley Bentayga şi Lamborghini Urus. Producţia depăşea 250.000 de vehicule pe an cu 8.000 de angajaţi.

Acum, VW intenţionează să asambleze 100.000 de modele ID.3 începând de anul viitor, numărul acestora urmând să crească la 330.000 de unităţi în 2021.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Posibilităţi de contestare a sancţiunilor impuse de legislaţia transportului alternativ

Clever devine FREE NOW, parte a platformei deţinută de Daimler şi BMW

Cum asigură sharetoo mobilitatea eficientă a companiilor

 

Adaugati comentariu