Clever devine FREE NOW, parte a platformei deţinută de Daimler şi BMW

Clever, una dintre cele mai importante aplicaţii de mobilitate urbană din România, va deveni FREE NOW în următoarele luni, parte din grupul internaţional de mobilitate urbană “NOW”, lansat de Daimler şi BMW în luna februarie a acestui an.FREE NOW

Transformarea Clever în FREE NOW va permite pasagerilor din România să folosească o singură aplicaţie pentru a găsi cea mai bună soluţie de transport, în regim de taxi sau transport alternativ, în România şi în peste 100 de oraşe din nouă ţări europene în care grupul operează – Germania, Marea Britanie, Irlanda, Spania, Portugalia, Italia, Polonia, Austria şi Suedia.

Prima etapă a lansării FREE NOW în România va începe prin înrolarea şoferilor Clever existenţi din Bucureşti în noua aplicaţie, urmând ca într-o etapă ulterioară să aibă loc şi migrarea în alte oraşe în care Clever operează.
Şoferii vor avea astfel posibilitatea să-şi crească veniturile prin intermediul platformei multimodale de servicii care îi conectează atât cu pasagerii români, cât şi cu pasageri străini care vin în România în scop turistic sau de business. Aplicaţia FREE NOW va fi în curând disponibilă şi pentru pasageri, fiind necesar să o descarce din magazinele de aplicaţii ale Apple şi Google după lansarea oficială. Ulterior, aplicaţia Clever va continua să fie operaţională pentru o perioadă de timp, după care va fi înlocuită complet de noua aplicaţie FREE NOW.

„Clever devine parte din cel mai important grup de soluţii de mobilitate din Europa, o etapă care va genera beneficii majore tuturor pasagerilor şi şoferilor noştri. Primul pas strategic în direcţia transformării aplicaţiei într-o platformă multimodală a fost realizat în luna ianuarie a acestui an, prin lansarea serviciului de transport alternativ CleverGO. Migrarea către FREE NOW este un capitol important în demersul nostru de a oferi o gamă completă de servicii de mobilitate într-o singură aplicaţie. Cu FREE NOW, pasagerii români vor putea să folosească aceeaşi aplicaţie de e-hailling oriunde în Europa. Numai în 2019, Clever a transportat peste un milion de pasageri în România, fiind cea mai descărcată aplicaţie din industrie la nivel naţional”, a declarat Andrei Frunză, CEO Clever / FREE NOW România.

Acesta arată că, pe termen mediu, compania vo continua să investească în dezvoltarea soluţiilor de transport, fie că se referă la zona de taxi, care va fi mereu o componentă importantă din activitate, sau la transportul alternativ, reglementat recent în România.

FREE NOW face parte din grupul NOW rezultat din fuziunea serviciilor de mobilitate urbană ale BMW şi Daimler. Celelalte verticale de business ale grupului, pe plan internaţional, sunt SHARE NOW – serviciu de închiriere maşini direct de pe stradă, care permite clienţilor să închirieze şi să plătească pentru vehicule cu ajutorul smartphone-ului, oriunde şi oricând, PARK NOW – serviciu de parcare digitală prin care utilizatorii pot găsi cele mai bune soluţii pentru parcare, pot rezerva un loc şi pot gestiona timpul de parcare, având inclusiv posibilitatea să plătească electronic pentru locul de parcare ocupat, CHARGE NOW – serviciu destinat şoferilor de maşini electrice care oferă localizare simplă şi rapidă a punctelor de încărcare electrică şi plată prin aplicaţie şi REACH NOW – aplicaţie multimodală pentru servicii de transport.

”Suntem încântaţi de transformarea Clever în FREE NOW. Este un pas important în strategia noastră de extindere a portofoliului internaţional de soluţii dedicate celor 14 milioane de pasageri existenţi la nivel european. Astfel, ei vor putea folosi aplicaţia lor şi în România, ceea ce înseamnă potenţial de creştere a cererii pentru şoferii români. Pentru noi, FREE NOW înseamnă libertate. Libertate de mişcare atât pentru pasageri, cât şi pentru şoferi, fără grijile şi stresul cotidian. Ne dorim ca pasagerii noştri să se bucure de călătoria pe care o fac şi să lase drumul de la punctul A la punctul B în grija noastră. De asemenea, vrem ca şoferii care folosesc aplicaţia noastră să fie siguri că vor avea suficiente comenzi şi venituri pe măsură”, spune EckartDiepenhorst, CEO al FREE NOW Europa.

FREE NOW a fost fondată sub numele de MyTaxi, în iunie 2009, şi a fost prima aplicaţie de taxi din lume care a stabilit o legătură directă între pasagerii şi şoferii de taxi. În iulie 2019, aplicaţia MyTaxi a devenit FREE NOW, parte dintr-o familie de branduri globale de mobilitate. Cu 14 milioane de pasageri şi peste 100.000 de şoferi, FREE NOW este acum unul dintre cei mai importanţi furnizori de mobilitate urbană din Europa. Din februarie 2019, FREE NOW face parte din joint venture-ul dintre BMW şi Daimler, şi are astăzi o echipă de peste 700 de angajaţi care lucrează în 26 de birouri internaţionale, furnizând servicii în peste 100 de oraşe europene. Operaţiunile FREE NOW din Europa sunt conduse de EckartDiepenhorst. Mai multe informaţii sunt disponibile la adresa: www.free-now.com

Clever a fost fondată în 2010 şi este prima aplicaţie de e-hailling din România care permite plata curselor atât cash, cât şi direct din aplicaţie, prin card bancar. Cu peste 1,5 milioane de pasageri şi peste 30.000 de şoferi înregistraţi, Clever a revoluţionat mobilitatea urbană din România. Compania are peste 70 de angajaţi şi este prezentă în 20 de oraşe din ţară. În luna iunie 2017, Clever a intrat în grupul FREE NOW (anterior MyTaxi), companie rezultată din joint venture-ul dintre Daimler and BMW.

 

CITEŞTE ŞI:

Cum asigură sharetoo mobilitatea eficientă a companiilor

Câte vehicule au fost furate în România în ultimii ani

Cum va fi eliminat traficul de tranzit din Craiova

Adaugati comentariu