Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a scos la licitaţie contractul de execuţie a Centurii de ocolire a muncipiului Craiova, şoseaua urmând să elimine traficul de tranzit din oraş.
Şoseaua de centură va fi amplasat in partea de sud a municipiului Craiova, urmând să facaă legătura intre DN 56 (Craiova – Calafat), DN 55(Craiova – Bechet şi DN 6 Bucuresti – Craiova – Timisoara.
„In acest moment, traficul de tranzit al autovehiculelor din zona Calafat, Bechet si Drobeta-Turnu Severin inspre Caracal, Alexandria şi Bucuresti se desfasoara prin municipiul Craiova, ceea ce duce la o aglomerare a orasului. Obiectivul general al contractului il reprezinta asigurarea sigurantei circulatiei rutiere, marirea confortului de deplasare, exploatarea pe termen mediu sau lung”, au explicat reprezentanţii CNAIR.
Potrivit anunţului de participare publicat pe platforma de achiziţii publice, SICAP, valoarea totală estimată a contractului este de aproximativ 139 milioane de lei, fără TVA. Autoritatea contractantă precizează că această valoare „nu include si valoarea cheltuielilor diverse si neprevazute”. Ea se referă doar la amenajarea terenului, amenajari pentru protejarea mediului si aducerea la starea initiala, cheltuieli pentru asigurarea utilitatilor, investitia de baza, organizarea de santier şi lucrari de constructii.
În criteriile de atribuire, preţul are o pondere de 85%, iar perioada de garantie a lucrarilor, de 15%.
Durata contractului este de 15 luni, acesta urmând a fi finanţat din surse bugetare.
Pentru a fi selectaţi, ofertanţii trebuie sa demonstreze ca cifra de afaceri medie anuala a fost de minim 69 milioane de lei pe ultimii 3 ani, respectiv 2016, 2017 si 2018. Totodată, ofertantul trebuie sa demonstreze ca a dus la bun sfarsit in ultimii 5 ani (perioada ce se calculeaza de la data limita de depunere a ofertelor) lucrari de constructie pentru autostrazi, drumuri nationale, drumuri expres, drumuri judetene, in valoare cumulata de cel putin 114 milioane de lei fara TVA, la nivelul a maxim 5 contracte.
Termenul limită pentru primirea ofertelor sau a cererilor de participare estdata de 9 decebrie 2019.
În cazul în care 2 sau mai multe oferte sunt clasate pe primul loc, cu punctaje egale, in clasamentul intermediar, departajarea se va face având în vedere punctajul obţinut la factorii de evaluare în ordinea descrescătoare a ponderilor acestora. În situaţia în care egalitatea se menţine, autoritatea contractantă are dreptul să solicite noi propuneri financiare si oferta câştigătoare va fi desemnată cea cu propunerea financiară cea mai mică;
„Avand in vedere ca, indiferent de momentul initierii procedurii de atribuire, autoritatea contractanta are obligatia de a verifica, inainte de semnarea contractului, respectarea dispozitiilor referitoare la angajarea cheltuielilor din bugetele care intra sub incidenta legislatiei privind finantele publice, propunem introducerea unor clauze suspensive in cadrul documentatiilor de licitatie, conform carora procedurile vor fi anulate, in cazul in care pana la data semnarii contractelor nu vor fi asigurate creditele de angajament necesare”, a anunţat CNAIR.
Instituţia estimează că semnarea contractului va avea loc în luna martie 2020.
CITEŞTE ŞI:
3 lucruri de luat în calcul în alegerea unui furnizor de echipamente pentru service-ul tău auto
Cum să devii gratuit șofer Clever?
Comentați?