Kia EV6 a devenit Car of the Year 2022

Kia EV6 a fost desemnată ”Mașina Anului 2022 în Europa” la prestigioasele premii COTY (Car of the Year). Crossoverul 100% electric a fost votat câștigător general de către un juriu format din 61 de jurnaliști auto din 23 de țări europene.”Este o surpriză plăcută să văd Kia EV6 drept câștigător al marelui premiu. Era timpul ca marca și producătorul Kia să fie recompensați deoarece au muncit mult la această mașină. Ritmul de progres al Kia este cu adevărat impresionant”, a declarat președintele juriului Car of the Year 2022, Frank Janssen.

De asemenea, Jason Jeong, președintele Kia Europe, a declarat: ”este o mare onoare să devenim «Mașina europeană a anului 2022» cu EV6. Prima Kia care cucerește acest prestigios premiu. EV6 este cu adevărat o mașină emblematică. Gândită încă de la început pentru a face mobilitatea electrică distractivă, convenabilă și accesibilă. Mașina combină o autonomie impresionantă, capacități de încărcare ultra-rapidă și un interior spațios cu tehnologie înaltă”.

Kia EV6 a ocupat cea mai înaltă treaptă a unui podium 100% ”verde”

Mașinile pe care Kia EV6 (279 puncte) a reușit să le învingă în finală sunt, în ordinea punctelor, Renault Mégane E-Tech Electric (265 puncte), Hyundai Ioniq 5 (261 puncte), Peugeot 308 (191 puncte), Skoda Enyaq iV (185 de puncte), Ford Mustang Mach-E (150 de puncte) și Cupra Born (144 puncte).

Având în vedere diferența de doar câteva puncte dintre primele trei modele este limpede că întreaga competiție din acest an a fost una strânsă. Este important de observat că toate modele aflate pe podium în acest an sunt 100% electrice. Și că două dintre acestea, KIA și Hyundai, fac parte din același grup, vehiculele împărțind aceeași platformă tehnică.

Trofeul „Mașina anului” în Europa este decernat anual din 1964 și este cel mai prestigios din presa și industria auto. Juriul a testat și evaluat individual fiecare dintre cele șapte modele ajunse în finală, acestea fiind, la rândul lor alese dintre 39 de vehicule noi.

Anul trecut, Car of the Year a fost Toyota Yaris, iar în 2020 a învins Peugeot 208.

 

 

Adaugati comentariu