Jaguar Land Rover ia credite de la bănci chineze. Guvernul de la Londra i-a refuzat ajutorul financiar

Constructorul auto Jaguar Land Rover, deţinut de Tata Motors, a împrumutat 5 miliarde de yuani (560 milioane de lire sterline) de la cinci bănci chineze, în încercarea de a-şi îmbunătăţi situaţia financiară dezechilibrată de pandemia de coronavirus.Jaguar Land Rover

Cel mai mare producător auto din Marea Britanie a obţinut un credit revolving pe trei ani de la cinci instituţii bancare chineze, Bank of China, ICBC, China Construction Bank, Bank of Communications şi Shanghai Pudong Development Bank.

Împrumutul va fi utilizat pentru asigurarea necesarului de numerar pe termen scurt.

Jaguar Land Rover nu a fost eligibilă pentru sprijinul guvernamental acordat companiilor din Marea Britanie afectate de criză, deoarece datoriile sale au fost considerate ca fiind prea riscante.

Constructorul auto a trimis în şomaj tehnic aproximativ jumătate din cei 40.000 de salariaţi ai săi din întreaga lume, pe măsură ce pandemia a închis, pe rând, fabricile din Castle Bromwich, Halewood, Solihull şi Wolverhampton.

JLR este partener într-o mare societate mixtă în China, cu producătorul auto de stat Chery. Fabrica din Changshu, în apropiere de Shanghai, unde sunt produse şase modele Land Rover şi Jaguar, a fost redeschisă din 24 februarie.

 

CITEȘTE ȘI:

Constructorul auto de lux, Bentley, concediază 25% din forţa de muncă

Pe Litoral, într-o oră. Tarom introduce curse din vestul țării spre Constanța

Românii au luat cu asalt Litoralul şi Valea Prahovei. Aglomeraţie pe şosele şi în staţiuni

 

Adaugati comentariu