Tesla Cybertruck vehicul lunar. Aselenizare în stilul Musk?

După ce și-a arătat mușchii cu lansarea de succes a navetei SpaceX, Tesla continuă să ne rețină atenția cu un Cybertruck transformat în vehicul lunar.Tesla Cybertruck lunar rover floteauto.ro

S-a făcut mult tam-tam pe marginea indestructibilității lui Cybertruck. De ce nu l-ar trimite Tesla și în spațiu? Mai ales că are și mijloacele: tocmai a demonstrat-o cu misiunea reușită a navetei Falcon 9 / Crew Dragon. Iar Elon Musk a afirmat anul trecut că are în plan construirea și lansarea unei alte rachete ”de câteva ori mai mare”. Adică ne putem aștepta la un colos cu diametrul de 18 metri, care nu ar avea nicio problemă în a transporta un vehicul lunar, alături de alte echipamente.

 

Tesla Cybertruck vehicul lunar, o idee fezabilă?

Cu siguranță, da, mai ales că cele două companii care ar fi implicate în acest proiect, SpaceX și Tesla, au un număr apreciabil de angajați comuni și fiecare dintre ele realizează subansamble pentru cealaltă, cel mai clar exemplu fiind motoarele navetei, realizate de Tesla.

Bun, dar cum ar putea arăta un astfel de vehicul indestructibil, capabil să ruleze nu numai pe lună, ci și în alte medii ostile? Baza există deja: exoscheletul ultra-rezistent al pick-upului Cybertruck și geamurile rezistente la gloanțe se pot dovedi ideale pentru acesta. Mai mult, panourile solare integrate în vehicul ar putea oferi o sursă inepuizabilă de energie. Iar dacă motoarele cu combustie pot funcționa optim doar în atmosfera terestră, propulsia electrică nu are, practic, nicio graniță.

În glumă, Elon Musk a spus chiar că ”Tesla Cybertruck (presurized edition) va fi camioneta oficială a planetei Marte”. Mai mult, încă de acum doi ani, SpaceX și Tesla lucrau împreună la un proiect secret, numit ”Cyborg Dragon Tesla”. Nu se știe dacă va arăta la fel ca în randările designerului Charlie Automotive care ilustrează acest articol, dar este foarte posibil ca acesta să nu fie departe de adevăr.

via electrek

 

 

Adaugati comentariu