Italia reduce la 6 luni valabilitatea ”Super certificatului verde” fără doza booster

Italia va începe din 10 ianuarie să administreze doza booster de vaccin anti-Covid la patru luni după încheierea schemei de vaccinare, faţă de termenul de şase luni din prezent, măsură decisă într-o încercare de a atenua răspândirea variantei Omicron, relatează agenţia EFE.
Italia

De asemenea, începând de la 1 februarie, ”Super certificatul verde”, care atestă vaccinarea sau trecerea prin boală și care este obligatoriu pentru numeroase activităţi, va avea o valabilitate de numai şase luni, fiind astfel nevoie de doza booster odată ce a trecut acest termen.

În Italia mai există și un ”Certificat verde”, care permite persoanelor care nu au fost vaccinate să fie testate la fiecare 48 de ore pentru a avea accces la o serie de servicii, precum transportul public.

Italia trece printr-un nou val de infectări, cu peste 20.000 de noi cazuri la fiecare 34 de ore.

Comisia Europeană a decis săptămâna trecută limitarea la nouă luni a valabilităţii certificatului verde pentru călătoriile intra-europene după vaccinarea anti-Covid cu schema completă alcătuită din două doze (sau o doză în cazul vaccinului Johnson & Johnson), pentru a încuraja astfel vaccinarea cu doza a treia (doza booster).

Această reglementare privind certificatul verde se va aplica numai pentru călătoriile între statele UE, deciziile privind folosirea acestui certificat în alte scopuri pe plan intern (accesul în restaurante, la concerte sau la alte evenimente) revenind fiecărui stat membru. Totuşi, Comisia Europeană recomandă statelor membre să aplice în general această regulă de nouă luni a valabilităţii Certificatului verde fără doza booster.

 

CITEȘTE ȘI:

Cod galben de polei în cinci județe până marți dimineața

A fost emisă autorizaţia de construire pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi

 

Adaugati comentariu