A fost emisă autorizaţia de construire pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a emis autorizaţia de construire pentru Drumul Expres Brăila - Galaţi, un drum de mare viteză, de aproximativ 11 kilometri, cu câte două benzi pe sens, a anunțat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.
Brăila

”Acest drum va fi o alternativă modernă de transport între Galați și Brăila, inclusiv pentru traficul greu, care va asigura conectarea rapidă cu podul suspendat peste Dunăre”, a adăugat Costel Fotea.

În cadrul acestei investiții, de-a lungul traseului vor fi realizate trei poduri, două viaducte şi un pasaj.

”Firma care a câștigat licitația a început deja partea de decopertare, iar valoarea acestei importante investiții este de peste 440 de milioane de lei (TVA inclus). De asemenea, am convenit cu ministrul Transporturilor realizarea unei conexiuni rutiere între acest drum expres și viitoarea Centură Mare a Galațiului”, a mai arătat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Constructorul șoselei este Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Technostrade, iar finanțarea este obținută din fonduri europene nerambursabile.

Drumul Expres Brăila – Galaţi pornește din drumul de legătură al Podului peste Dunăre de la Brăila și se încheie la intersecția cu DN 2B, în zona Movileni.

 

CITEȘTE ȘI:

Prețul cel mai mic trebuie să fie principalul criteriu de atribuire a traseelor de transport

Doar 2% din numărul călătoriilor efectuate de români au fost pentru afaceri și motive profesionale

 

Adaugati comentariu