Italia ieftinește carburanții cu 25 eurocenți/litru prin reducerea accizelor

Italia a adoptat un set măsuri pentru a proteja consumatorii şi companiile de creşterea costurilor energiei. Printre acestea se numără reducerea accizelor la benzină şi motorină până la sfârşitul lunii aprilie, care va ieftini carburanții cu 25 de eurocenţi/litru la pompă.Italia

Pachetul de măsuri, cu o valoare totală de 4,4 miliarde de euro, este cel mai recent pas pentru reducerea preţurilor la energie şi combustibil şi va fi acordat în plus faţă de suma de 16 miliarde de euro acordată în luna iulie 2021 pentru reducerea facturile la electricitate şi gaz pentru firme şi gospodării.

Măsurile sunt finanţate prin impozitarea suplimentară a profiturilor firmelor energetice care au beneficiat de creşterea preţurilor la energie. Taxa va fi aplicată sub forma unei contribuţii unice de 10% aplicată marjelor de profit care au crescut semnificativ în ultimele şase luni, pe o bază anuală.

Economia Italiei, care a crescut cu 6,6% anul trecut, după o contracţie record de 9,0% în 2020, cauzată de restricţiile de combatere a coronavirusului, se confruntă acum cu o perspectivă de creştere din ce în ce mai slabă.

Trezoreria se pregăteşte să reducă semnificativ sub 4% ţinta privind creşterea economiei Italiei în acest an, faţă de obiectivul anterior de 4,7% stabilit în toamna trecută, a declarat o sursă guvernamentală.

 

CITEȘTE ȘI:

Audi își ajustează producţia la fabrica sa din Ungaria și oprește exporturile către Rusia

Afacerile din transporturi, în creștere cu 18,1% în ianuarie 2022 față de ianuarie 2021

 

 

Adaugati comentariu