Audi își ajustează producţia la fabrica sa din Ungaria și oprește exporturile către Rusia

Grupul german Audi își ajustează producţia la fabrica sa din Ungaria, care contribuie semnificativ la exporturile ţării, în condițiile în care războiul din Ucraina afectează lanţurile de aprovizionare şi vânzările.audi

Preşedintele Audi Ungaria, Alfons Dintner, a anunțat că la fabrica de motoare din Gyor a fost deja modificat programul de lucru şi au fost oprite exporturile către Rusia, în linie cu decizia firmei-mamă a Audi, Volkswagen.

Acesta a precizat, însă, că impactul asupra uzinei din Ungaria „nu va fi dramatic”, adăugând că unitatea a produs anul trecut 1,6 milioane de motoare, iar veniturile au crescut cu 2,6% în 2021, la 7,7 miliarde de euro.

Recent, și fabrica Suzuki din Ungaria a suspendat exporturile de maşini în Rusia, în timp ce Mercedes a redus producţia la unitatea sa din Kecskemét.

Invadarea Ucrainei de către Rusia afectează speranţele relansării în 2022 a creşterii industriei auto din Europa Centrală şi de Est, după pandemie, sporind riscurile unei încetiniri mai accentuate a economiei.

Conflictul din Ucraina a înrăutăţit perturbările din lanţurile de aprovizionare şi a dus la majorarea preţurilor la nichel şi paladiu, ceea ce sporeşte presiunile asupra sectorului auto global. Creşterea costurilor cu energia afectează de asemenea lanţurile de aprovizionare.

 

CITEȘTE ȘI:

Afacerile din transporturi, în creștere cu 18,1% în ianuarie 2022 față de ianuarie 2021

AFM își externalizează serviciile de evaluare a dosarelor de finanțare în cadrul mai multor programe

 

 

Adaugati comentariu