CITR
Home Finanţare AFM își externalizează serviciile de evaluare a dosarelor de finanțare în cadrul mai multor programe

AFM își externalizează serviciile de evaluare a dosarelor de finanțare în cadrul mai multor programe

Pentru a eficientiza evaluarea dosarelor de finanțare, Administrația Fondului pentru Mediu (AFM) a luat decizia de a externaliza procedurile de analiză pentru dosarele depuse în cadrul mai multor programe, printre care se numără Casa Verde Fotovoltaice, Eficiență Energetică în Clădiri Publice, Iluminat Public și Stații de reîncărcare în localități, procedurile specifice achiziției publice fiind în curs de desfășurare.

Potrivit instituției, portofoliul cuprinde o serie de programe cu caracteristici și complexități diferite, care se adresează atât persoanelor fizice, cât și persoanelor juridice, iar volumul acestora variază de la câteva sute de solicitanți și beneficiari, la câteva zeci de mii.

“În urma unei analize am observat că numărul de programe a crescut în ultimii ani, deși personalul AFM alocat gestionării programelor a rămas neschimbat sau chiar s-a diminuat, apărând astfel un dezechilibru care poate determina întârzieri în soluționarea dosarelor de finanțare și în implementarea proiectelor. Aceste aspecte au determinat identificarea unei soluții urgente care să ne permită să contractăm servicii specializate de evaluare a dosarelor de finanțare, astfel încât să ne încadrăm cu analiza în calendarul de derulare a programelor de finan țare. Anul acesta ne dorim să putem lansa noi sesiuni de finanțare după aprobarea bugetului instituției și să ne asigurăm că toate programele vor avea succes, fie că vorbim de simplificarea mecanismelor de accesare prin extinderea digitaliz ării, cât și prin soluționarea rapidă a cererilor de finanțare depuse de cetățeni sau autoritățile publice. Până la momentul la care vor fi finalizate procedurile de achiziție publică de externalizare, care estimăm că vor dura câteva luni, pentru a nu afecta derularea programelor lansate, vom începe evaluarea internă a cererilor de finanțare depuse, astfel încât să putem anunța primele rezultate în cel mai scurt timp”, a declarat Laurențiu-Adrian Neculăescu, președintele AFM.

Instituția a precizat că toate informațiile relevante, atât în ceea ce privește modificarea ghidurilor definanțare și consultarea factorilor interesați, cât și calendarul de desfășurare a
programelor, vor fi aduse la cunoștință publicului, prin publicarea lor pe site-urile Administrației Fondului pentru Mediu și Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cât și prin intermediul mass-media.

 

CITEȘTE ȘI:

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, în control la şcolile de şoferi

Înmatriculările de autoturisme în Europa au scăzut cu 6,4% primele două luni; -6,7% în februarie

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

delgaz grid
Finanţare

Flota Delgaz Grid crește cu 33 de autovehicule cu tracțiune integrală

Compania Delgaz Grid din Târgu Mureș, specializată în producerea, transportul și distribuția...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 122 de ambulanțe tip A2 către IGSU

122 de vehicule Renault Master Furgon prevăzute cu dotările specifice şi echipamentele...

Finanţare

Renault a livrat o flotă de 110 vehicule Master destinate transportului elevilor din mediul rural

110 vehicule Renault Master au fost livrate ieri către Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor...

Compania Municipală Parking
Finanţare

Compania Municipală Parking se dotează cu autospeciale pentru ridicări auto şi transport

Compania Municipală Parking București a lansat licitaţia pentru achiziţionarea a cinci autospeciale...