şcolile de şoferi
Home Administrare flote Fiscalitate Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, în control la şcolile de şoferi

Direcţia Generală Antifraudă Fiscală, în control la şcolile de şoferi

Inspectorii Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală (DGAF), din cadrul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, verifică modul în care şcolile de şoferi din întreaga ţară au fiscalizat taxele de şcolarizare încasate în perioada 2019-2021, a anunțat instituția.

În prezent sunt verificate 239 de firme cu activitate în acest domeniu şi s-a constatat că în 24 de cazuri s-a prejudiciat bugetul de stat cu suma totală de 8,53 milioane lei, prin sustragerea de la plata TVA a impozitului pe venitul microîntreprinderilor şi a impozitului pe dividende, situaţii în care sunt sesizate parchetele competente pentru recuperarea prejudiciului.

De asemenea, inspectorii DGAF au constatat abateri pentru sancţionarea cărora au dispus amenzi şi confiscări în valoare de 231.792 lei şi au emis decizii de impunere pentru recuperarea a 11,94 milioane de lei, reprezentând obligaţii fiscale datorate suplimentar identificate în timpul controalelor antifraudă.

Şcolile de şoferi sunt selectate pentru verificare în baza analizei de risc fiscal şi se iau în considerare criterii precum istoricul comportamentului fiscal, numărul cursanţilor înscrişi sau sesizările primite.

În urma controalelor, inspectorii antifraudă au constatat înregistrarea în contabilitate a unor sume mici, precum contravaloarea cursurilor teoretice, şi evitarea înregistrării unor sume mai mari, precum contravaloarea cursurilor practice sau a combustibilului. De asemenea, au constatat că unele firme deţineau prea puţine autovehicule pentru a putea asigura şcolarizarea corespunzătoare tuturor cursanţilor înscrişi şi evitau înregistrarea sumelor încasate când utilizau alte autovehicule.

Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obţinute din prestarea de servicii de şcolarizare pentru obţinerea permisului de conducere, pentru asigurarea creşterii gradului de fiscalizare şi a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili. Direcţia Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfăşoară această activitate, să se asigure că declară şi achită toate obligaţiile fiscale datorate bugetului de stat.

De asemenea, DGAF recomandă tuturor persoanelor care achiziţionează produse sau servicii, inclusiv de pregătire pentru obţinerea permisului de conducere, să semnaleze refuzul emiterii bonului fiscal pentru sumele plătite în acest scop prin intermediul Formularului de contact disponibil online la adresa https://www.anaf.ro/asistpublic/.

 

CITEȘTE ȘI:

Înmatriculările de autoturisme în Europa au scăzut cu 6,4% primele două luni; -6,7% în februarie

Continental a investit aproximativ 150 de milioane de euro în operațiunile sale din România în 2021

 

 

 

Comentați?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

fiscal
Fiscalitate

Cele mai importante propuneri de modificare a Codului Fiscal explicate de consultanții de la Deloitte. Când intră în vigoare

Proiectul de Lege publicat în data de 19 septembrie 2023 privind unele...

impozit special
Fiscalitate

Noile măsuri fiscale. Impozit special pe autoturismele cu o valoare de achiziție individuală de peste 375.000 lei

Persoanele fizice și persoanele juridice care au în proprietate autoturisme înmatriculate/înregistrate în...

fiscal
Fiscalitate

ACAROM: Noile măsurile fiscale vor avea un impact negativ asupra sectorului auto național

Asociația Constructorilor de Automobile din România – ACAROM a anunțat, joi, că...

e-Factura
Fiscalitate

E-Factura – următorul pas spre digitalizarea fiscală în România

La finele lunii iulie 2023, Consiliul UE a aprobat derogarea privind adoptarea...