Invenţii la Bosch ConnectedWorld 2020

La Bosch ConnectedWorld 2020, evenimentul din domeniul IoT, care a avut loc în perioada 19-20 februarie la Berlin, Bosch a demonstrat ceea ce internetul lucrurilor face deja posibil în momentul de faţă şi ce soluţii vor face viaţa de zi cu zi mai uşoară în viitor – pe şosea, acasă şi la locul de muncă.Bosch ConnectedWorld 2020

În mişcare: soluţii Bosch pentru mobilitatea de astăzi şi de mâine

Calculatoare puternice pentru arhitectura sistemelor electronice ale viitorului – calculatoare pentru autovehicule: sporirea electrificării, automatizării şi conectivităţii impune exigenţe din ce în ce mai mari în materie de arhitectură a sistemelor electronice ale autovehiculelor. Un element cheie pentru viitorul autovehiculelor este reprezentat de noile unităţi de comandă de înaltă performanţă.

Bosch ConnectedWorld 2020

Calculatoarele Bosch pentru autovehicule vor avea o putere de calcul de 1.000 de ori mai mare până la începutul deceniului următor. Compania produce deja aceste tipuri de calculatoare pentru conducerea automatizată, sistemul de propulsie şi integrarea sistemelor infotainment şi a funcţiilor de asistenţă la condus.

Putere maximă – servicii pentru electromobilitate: Bosch prelungeşte prin Cloud durata de utilizare a acumulatorilor din autovehiculele electrice. Software-ul inteligent analizează starea acumulatorului pe baza datelor provenite, în timp real, de la autovehicul şi mediul din jurul acestuia. Acesta recunoaşte factorii de stres pentru acumulator, cum ar fi încărcarea de mare viteză. Pe baza datelor colectate, software-ul determină măsuri pentru combaterea uzurii celulelor, cum ar fi procesele optimizate de reîncărcare, care determină o uzură mai mică a acumulatorului. Convenience Charging, soluţia integrată de reîncărcare şi navigare a Bosch, permit o previziune precisă a autonomiei, planificarea rutei cu includerea opririlor de reîncărcare şi plată şi reîncărcare convenabile.

Bosch ConnectedWorld 2020

Mobilitate electrică pentru trafic pe distanţe lungi – sistem cu celule de combustie: sistemele mobile cu celule de combustie oferă autonomii mari, durate scurte de reîncărcare şi, datorită utilizării energiei regenerabile cu producere de hidrogen, utilizarea fără emisii a autovehiculelor. Bosch intenţionează să comercializeze un acumulator pe bază de celule de combustie, pe care l-a rafinat în colaborare cu compania suedeză Powercell. Pe lângă acest acumulator, care transformă hidrogenul şi oxigenul în energie electrică, Bosch dezvoltă toate componentele esenţiale ale sistemului de celule de combustie într-o etapă de pregătire pentru producţie.

Produse conectate care salvează vieţi – Help Connect: cineva care a avut un accident are nevoie de ajutor cât mai repede – indiferent că se află acasă, pe o bicicletă, într-un autoturism, pe o motocicletă sau face sport. Pentru aceste cazuri şi alte situaţii de urgenţă, Bosch oferă un înger păzitor sub forma Help Connect. Disponibilă sub forma unei aplicaţii pentru smartphone, această soluţie de conectivitate transmite informaţii salvatoare către serviciile de urgenţă prin intermediul centrelor de servicii Bosch.

Bosch ConnectedWorld 2020

Soluţia necesită detectarea automată a accidentelor, de exemplu prin senzorii smartphone sau sistemele de asistenţă ale autovehiculului. În acest scop, Bosch a adăugat un algoritm inteligent pentru coliziuni la senzorii de acceleraţie din sistemul său de control al stabilităţii pentru motociclete (MSC).

 

 

bosch

În cazul în care senzorii detectează un accident, transmit coliziunea către aplicaţie, iar aceasta pune imediat în mişcare procesul de salvare. După ce a fost înregistrată, soluţia de salvare poate fi activată în orice moment, în orice loc şi automat în cadrul dispozitivelor conectate sau prin simpla apăsare a unui buton.

În dezvoltare: soluţii la Bosch ConnectedWorld 2020 pentru fabricile de astăzi şi cele de mâine

Transparenţă şi eficienţă sporite în cadrul proceselor de fabricaţie şi de logistică – Nexeed: Sistemul aplicaţiei industriale Nexeed pentru Industria 4.0 furnizează toate datele cu privire la procesele de fabricaţie şi de logistică într-un format standardizat şi evidenţiază orice potenţial de optimizare.

 

Citiţi articolul integral pe www.autoexpertindustry.ro

 

TE-AR MAI PUTEA INTERESA ŞI:

Licitaţia pentru Tunelul Meseş, cel mai lung din România, în pregătire

CNAIR pregăteşte construcţia de moteluri, magazine şi restaurante pe autostrăzi

Peste 15.000 de asigurări RCA aparţin unor firme radiate

 

 

Adaugati comentariu