Înscriere în Programul ”Staţii de reîncărcare cu putere normală”, prelungită până pe 23 ianuarie 2023

Înscriere în Programul ''Staţii de reîncărcare cu putere normală'', program destinat dezvoltării infrastructurii de reîncărcare pentru vehicule electrice şi/sau hibrid plug-in în localităţi a fost prelungită până pe 23 ianuarie 2023, a anunţat Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM).
Staţii de reîncărcare

Potrivit AFM, în această perioadă sau până la epuizarea bugetului alocat sesiunii de finanţare, solicitanţii pot depune cererile de finanţare, împreună cu documentaţia aferentă, în aplicaţia informatică, prin intermediul conturilor de utilizator create.

Solicitanţii eligibili în cadrul programului sunt: instituţiile publice (inclusiv unităţile de învăţământ de stat), unităţile administrativ-teritoriale, precum şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucureşti, localităţile care nu sunt unităţi administrativ-teritoriale, dar sunt atestate ca staţiuni turistice şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Suma alocată sesiunii de finanţare este de 500 milioane de lei, iar aplicaţia informatică va permite înscrierea solicitanţilor până la momentul atingerii pragului de 150% din totalul bugetului alocat sesiunii.

Finanţarea se acordă în pondere de 100% din valoarea cheltuielilor eligibile, în limita sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi.

Conform AFM, suma maximă finanţată pentru instalarea unei staţii de reîncărcare reprezintă 100% din totalul cheltuielilor eligibile şi este de :

– 20.000 lei – pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 3,7 kW şi maximum 7,3 kW,

– 60.000 lei – pentru o staţie de reîncărcare cu o putere de minimum 7,4 kW şi maximum 22 kW.

Finanţarea se acordă pentru fiecare categorie de solicitant, după cum urmează:

  • instituţie publică (inclusiv unitatea de învăţământ de stat) – maximum 400.000 lei;
  • UAT – Municipiul Bucureşti – maximum 10 milioane de lei;
  • subdiviziune a Municipiului Bucureşti – maximum 9 milioane de lei;
  • UAT – municipiu de rang I – maximum 5 milioane de lei;
  • UAT – municipiu de rang II – maximum 4 milioane de lei;
  • UAT – oraş – maximum două milioane de lei;
  • UAT – comună – maximum un milion de lei;
  • UAT – judeţ – maximum 4 milioane de lei; UAT atestată staţiune turistică de interes naţional – maximum 3 milioane de lei;
  • UAT atestată staţiune turistică de interes local – maximum 2,7 milioane de lei.

În cazul localităţilor care nu sunt UAT şi sunt atestate staţiuni turistice, finanţarea se poate acorda cel mult trei milioane de lei pentru o localitate atestată ca staţiune turistică de interes naţional, respectiv maximum 2,7 milioane de lei în cazul localităţii atestată ca staţiune turistică de interes local.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Pasajul Olteniței, cel mai mare de pe Centura București, va fi deschis în luna aprilie 2023

Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 5,4% în primele 10 luni

 

 

Adaugati comentariu