Afacerile din comerţul cu autovehicule au crescut cu 5,4% în primele 10 luni

Afacerile din comerţul cu autovehicule şi motociclete au crescut, pe serie brută, cu 5,4%, în primele 10 luni faţă de perioada similară din anul anterior, potrivit datelor publicate joi de Institutul Naţional de Statistică (INS).
Afacerile din comerţul cu autovehicule

Astfel, în perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2022 comparativ cu perioada 1 ianuarie – 31 octombrie 2021, avansul volumului cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, a fost generat de creşterea cifrei de afaceri la comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+6,8%), comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+6,1%), comerţul cu autovehicule (+5,8%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+1,6%).

Pe serie ajustată, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut cu 4,3%.

Octombrie 2022, comparativ cu septembrie 2022

Potrivit INS, volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat un avans de 0,9%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+2,2%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+0,5%). Scăderi au înregistrat comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente, întreţinerea şi repararea motocicletelor (- 4,2%) şi activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (-2,9%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna precedentă, a înregistrat o creştere cu 1,4%.

Octombrie 2022, comparativ cu octombrie 2021

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie brută, în luna octombrie 2022, comparativ cu luna octombrie 2021, a înregistrat o creştere cu 11,4%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu autovehicule (+17,9%), comerţul cu motociclete, piese şi accesorii aferente; întreţinerea şi repararea motocicletelor (+9,3%), activităţile de întreţinere şi reparare a autovehiculelor (+4,7%) şi la comerţul cu piese şi accesorii pentru autovehicule (+3,1%).

Volumul total al cifrei de afaceri din comerţul cu ridicata şi cu amănuntul, întreţinerea şi repararea autovehiculelor şi a motocicletelor, serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna octombrie 2022, a înregistrat o creştere cu 11,3% faţă de luna octombrie 2021.

 

 

CITEȘTE ȘI:

Au fost ridicate restricțiile de circulație de pe Podul de la Cernavodă

Programul Rabla pentru flote comerciale va fi lansat în 2023

 

 

Adaugati comentariu